lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de juliol, 2010

Avui se celebra la diada del Pi de les Tres Branques

Com cada tercer diumenge de juliol, avui se celebra al pla de Campllong (Castellar del Riu, Berguedà) l'aplec del Pi de les Tres Branques, símbol de la unitat dels Països Catalans. La diada començarà amb una cercavila i continuarà amb diversos actes culturals i parlaments al peu del pi vell. Durant l'aplec també es clourà el Rebrot 2010, amb un acte polític al pi jove, l'altre gran pi amb tres branques que simbolitza el compromís de les noves generacions per la unitat nacional, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

La cercavila serà animada pel rei-infant Jaume I, el seu tutor Guillem de Montrodon, la seva cort d’infants i els Gegants d’Espinalbet i els Trabucaries de Castellar del Riu, acompanyats per la Cobla Pirineu.

Davant del Pi vell es llegirà el poema Lo Pi de les Tres Branques de Jacint Verdaguer, a més de fer l'ofrena floral, cantar l'himne d’Els Segadors, i poder ballar sardanes amb la Cobla Pirineu. Tot seguit, hi haurà les intervencions de Gonçal Bravo, de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), i Manolo Tomàs, de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Una cinquantena d'entitats del país s'han adherit a la celebració.