lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de setembre, 2007

Mitrofan als jutjats !!!

Malgrat l'afer 'Jueves' acapari la majoria dels titulars als diaris, hi ha un altre revista acusada de "difamar" la imatge del Borbó que aquests dies ha arribat als jutjats. Es tracta de la denúncia de la Fiscalia al suplement humorístic 'Caduca Hoy' de Deia per una portada en què ironitzava sobre el rei d'Egspaña i l'assassinat de l'ós Mitrofan.

La història de Mitrofan és coneguda per tots: L'estiu passat, Juan Carles I va decidir anar a caçar óssos a Rússia, amb la complicitat de les autoritats siberianes, i allí va abatre un ós, al que prèviament havien sedat i emborratxat perquè no provoqués problemes. L'ós Mitrofan, que es tracta d'una espècie en perill d'extinció, ha esdevingut des de llavors un símbol de l'afició "caçadora" del Borbó, hereves d'aquell que ens el va col·locar al tro. Els monàrquics més aferrissats, però, no han dubtat a perseguir a Mitrofan, i fins i tot van eliminar l'entrada a la Viquipèdia on s'informava de l'ós rus, argumentant que era "irrellevant".

Uns dies més tard, els companys de Deia van publicar una portada on s'ironitzava sobre la valentia del Borbó davant el lamentable estat en què es trobava l'ós quan li va disparar el tret. Els monàrquics van contraatacar, i en aquest cas el jutge Grande Marlaska va acusar als responsables de la publicació, que aquests dies han declarat davant l'Audiència Nacional egspañola. Tot i això, la seva compareixença davant l'Audiència ha anat acompanyada d'una nova portada, en aquest cas igual de corrosiva que l'anterior:

En aquesta portada tot tipus d'óssos, fins i tot els mediàtics, es manifesten per defensar el record de Mitrofan, mentre que els responsables del diari avisen que el fantasma de Mitrofan serà amb ells mentre declarin davant l'Audiència. Una manera ben elegant de continuar donant guerra i ridiculitzant als inquisidors del segle XXI.

I mentrestant, per contrarestar, la reina s'abraça amb els óssos panda llogats pel govern xinès al zoològic de Madrit.