lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 d’octubre, 2007

Ibarretxe diu que ni Rajoy ni Zapatero ni ETA decidiran el futur dels bascos

El lehendakari, de visita a Mèxic, ha tornat a criticar el president del Govern per negar-se a negociar amb ell el mateix que ha negociat amb ETA També ha al·ludit a un recent pronunciament del Consell d'Europa que "ha dit que a Europa, a més d'Estats hi ha nacions que no són Estats, com nosaltres, que tenen dret a aprofundir en la seva identitat i que el seu projecte sigui reconegut jurídicament i política". Alguna vegada han escoltat dir al govern britànic que faran servir la justícia i la policia per a impedir que la societat d'Escòcia es pronunciï?, s'ha preguntat. Així mateix s'ha referit a Puerto Rico, on "s'està parlant d'un sistema de participació ciutadana per a resoldre com volen l'estatus de relació amb els Estats Units".

El lehendakari, després de convidar als bascos mexicans a participar activament en el seu full de ruta i realitzar aportacions, ha reiterat que la seva proposta és un camí "legal, legítim i democràtic".

Finalment, ha puntualitzat que "no cal tenir por» que la societat basca es pronunciï en una consulta perquè el problema és la violència i no l'existència de propostes polítiques.