lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de gener, 2008

7 de cada 10 blocs creats a l'Estat són en català

Actualment el català és una de les llengües més actives pel que fa a la creació de blocs. I és que, 7 de cada 10 blocs creats a l'Estat són en català.

Amb aquesta dada de rerafons, tots els diputats presents a la taula 'Blocs i política' que s'ha celebrat en el marc de la Catosfera a Granollers han destacat la proximitat entre polítics i electors que ofereixen les noves tecnologies i sobretot la blocosfera. La Catosfera és la primera trobada d'elaboradors catalans de blocs, que s'allargarà fins demà, i que pretén, a través de taules de debat, tallers i conferències, analitzar la situació actual del bloc en català i, d'altra banda, permetre que els blocaires deixin de ser virtuals i es coneguin personalment.

El plat fort d'aquest dissabte al matí en el marc de la Catosfera, que se celebra al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers, ha estat una taula rodona sobre política on han intervingut els blocaires i polítics dels diversos partits, excepte el PP per problemes d'agenda. Han participat la blocaire del PSC i diputada al Congrés, Lourdes Muñoz; el blocaire de CiU i diputat al Parlament, Carles Puigdemont; el blocaire i diputat d'ERC al Parlament, Joan Ridao, i el blocaire i Eurodiputat d'ICV, Raül Romeva. Han excusat la presència, per motius d'agenda, de Daniel Sirera, blocaire, diputat i President del PPC. I tots han coincidit a remarcar la importància que té el bloc per ampliar les informacions publicades als mitjans i rebre crítiques i suggeriments de la ciutadania.

El diputat d'ERC al Parlament, Joan Ridao, ha titllat de paradoxal el fet que cada cop més "els polítics utilitzin la xarxa per comunicar-se", però en canvi el debat sobre la xarxa "no està en política".

Els vídeos de les taules íntegrament us els podeu baixar en realmedia aquí.