lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de gener, 2008

Arxivada la causa contra l'alcaldessa d'Hernani

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va decretar ahir l'arxivament de les diligències obertes contra l'alcaldessa d'Hernani, Marian Beitialarrangoitia –acusada per la Fiscalia d'un delicte d'enaltiment del terrorisme– en considerar que les paraules de l'alcaldessa a l'acte d'ANB celebrat a Pamplona el dia 12 de gener no constitueixen delicte.

El magistrat va explicar que la figura d'enaltiment del terrorisme es limita a perseguir "l'exaltació o justificació de mètodes terroristes" i no "l'elogi o la defensa d'idees encara que posin en qüestió el marc constitucional". Afegeint que, si fos d'una altra manera, aquest delicte es convertiria en un instrument dirigit a controlar la dissidència política.

El jutge Pedraz va deixar abans d'ahir en llibertat sense la imposició de mesures cautelars a l'espera de judici l'alcaldessa d'Hernani, acusada d'un delicte d'enaltiment del terrorisme per les seves paraules de suport als presumptes membres d'ETA Igor Portu i Martín Sarasola durant l'acte de presentació de candidatures de la seva formació a Pamplona.