lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de gener, 2008

Manifestació a Bilbao en suport d'Atutxa

El portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka, ha afirmat que a la manifestació d'aquesta tarda a Bilbao per rebutjar la sentència del 'cas Atutxa', la formació nacionalista vol mostrar la seva disposició a seguir defensant les institucions d'autogovern davant "algunes ingerències i intromissions del poder judicial orientades a desnaturalitzar les nostres institucions d'autogovern". Erkoreka ha dit que espera a la mobilització una resposta "acord" amb la "responsabilitat que tots els ciutadans bascos estem cridats a exercir en un moment tan delicat de les institucions d'autogovern".

En aquest sentit, ha destacat que "un parlament els membres del qual no gaudeixen de llibertat per exercir la funció representativa parlamentària, els membres del qual estan emmordassats de peus i mans i no poden fer, dir i votar res diferent del que els ordena un jutge, sigui qui sigui el jutge, és qualsevol cosa menys un parlament democràtic". Segons la seva opinió, és "consubstancial" als parlaments democràtics el fet que els seus membres "gaudeixin del que es diu la inviolabilitat: la capacitat per exercir lliurement la funció representativa per a la que han estat elegits i contribuir lliurement a conformar la voluntat de la Cambra".

"Aquesta reivindicació la seguim mantenint i creiem que és imprescindible en la conjuntura actual per reaccionar davant d'aquests embats inassumibles per part de la judicatura", ha afegit.

El Periódico: Milers de persones es manifesten a Bilbao en protesta per la condemna a Atutxa