lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de març, 2008

Això no s'ha acabat, encara !!!

Maragall comentarà públicament els detalls de la seva 'caiguda' Pasqual Maragall ja ha llegit Mil dies amb PM. El va llegir abans de ser publicat i el comentarà públicament el dia 1, en la presentació que es farà a La Casa del Llibre. Es tracta d'una crònica escrita per Jordi Mercader, estret col·laborador de Maragall que va ser el cap de comunicació del primer tripartit.

Publicat per La Magrana, el text explica episodis com la reunió en què Miquel Iceta, acompanyat de Manuela de Madre i de tot el gabinet del president, va comunicar a Maragall que no s'havia de tornar a presentar a les eleccions: li va argumentar que no havia de posar en risc el seu prestigi amb unes eleccions que segons les enquestes no es podien guanyar. En un altre punt es relata l'esbroncada de Diana Garrigosa a José Luis Rodríguez Zapatero en el míting final de la campanya pel referèndum de l'Estatut. "Què t'ha fet el meu marit perquè el tractis així?", li va preguntar Garrigosa.

Altres episodis expliquen maniobres de l'actual president, José Montilla, que es movia per Catalunya amb Zapatero sense explicar-ho a Maragall. Tot plegat conforma una crònica personal escrita per un dels testimonis directes de tots aquests fets, un relat que combina informació i opinió i que reflecteix com es va anar covant la caiguda d'un líder que mai va encaixar amb l'aparell del seu partit i que va passar els últims temps en soledat, només amb el suport dels més propers, com Mercader i Ernest Maragall, fins que el 21 de juny del 2006 va anunciar públicament que no es tornaria a presentar a les eleccions.

Després d'haver anunciat que ha deixat la militància del PSC, d'haver insinuat que es presentaria a les eleccions generals amb el seu partit europeista i d'haver demanat, finalment, el vot en blanc, la figura de Maragall torna a entrar en escena.

VilaWeb/ElPunt: L'ex-director de Comunicació del primer tripartit acusa el PSC i el PSOE d'haver deixat Maragall a l'estacada

El Periódico: Crònica de mil dies amb Maragall (I)

El Periódico: Crònica de mil dies amb Maragall (II)

El País: El presidente efímero

La Malla.net: Els mil dies de Pasqual Maragall

La Vanguardia: La soledad del president

e-Notícies: "¿Qué ha hecho mi marido para que lo trates tan mal?"

El debat.cat: L'excap de premsa de Maragall explica en un llibre el 'backstage' del seu cessament