lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de març, 2008

Els quatre sectors republicans s'han reunit avui per establir les bases de funcionament del pròxim congrés

Els quatre sectors d'ERC -la gent propera al president republicà, Josep-Lluís Carod-Rovira, els que envolten Joan Puigcercós, i els corrents crítics Reagrupament.Cat i Esquerra Independentista- s'han reunit avui per establir les bases de funcionament del pròxim congrés del partit republicà i, en un principi, l'únic punt de discrepància han estat les firmes necessàries per optar a la presidència i la secretària general d'ERC.

Mentre els estatuts d'ERC marquen que és necessari presentar un 10% de firmes de militants, les fonts consultades han assegurat que el sector de Puigcercós ha proposat rebaixar aquesta xifra al 5%, un percentatge que han acceptat els partidaris de Carod però no els dos sectors crítics. Des dels corrents alternatius de Joan Carretero i Uriel Bertran s'ha proposat que no calgui un nombre establert de firmes i que un militant pugui donar suport a més d'una candidatura, una proposta que les dues altres faccions han rebutjat en primera instància. A la resta d'aspectes de la celebració de les eleccions primàries per elegir els nous president i secretari general de la formació, les quatre faccions han trobat bastants punts d'acord. Entre ells, la data de celebració d'aquestes eleccions a les quals estan cridats els 10.000 militants de la formació, que finalment seran el dissabte 7 de juny, i per a les quals s'habilitaran col·legis electorals a totes les capitals de comarca amb seu d'ERC des de les 09.00 fins a les 20.00 hores.

A més, s'ha assegurat als quatre sectors la seva presència a la comissió encarregada d'organitzar la junta electoral per a aquests comicis interns, i que es reunirà en quinze dies.

També s'ha acordat que a la seu central d'ERC es facilitarà a totes les candidatures propaganda electoral per distribuir entre els militants, i que els locals d'ERC a tot el territori podran ser utilitzats per tots els candidats per fer els seus mítings.