lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de març, 2008

Manifestació multitudinària contra la MAT a Perpinyà

Milers de persones es manifesten avui a Perpinyà per exigir als Governs de França i Espanya l'abandonament del projecte de línia elèctrica d'alta tensió que ha de connectar els dos països a l'extrem oriental dels Pirineus. Segons els organitzadors, més de 13.000 manifestants han acudit a l'acte, mentre que la Prefectura ha calculat que eren uns 10.000.

"És un èxit" que els dos Governs haurien de "tenir en compte", ha assegurat el portaveu del col·lectiu "No a la THT", Laurent Delmas, des de Perpinyà, que ha recalcat que més de 20 autobusos han vingut del Principat i 20 o més de la Catalunya Nord per a aquesta manifestació, en què està prevista la lectura d'un manifest per reclamar l'abandonament del projecte.

El portaveu ha assenyalat que entre els presents hi ha el secretari general d'ERC i conseller de Governació, Joan Puigcercós, i que hi ha molts càrrecs electes dels Pirineus Orientals: legisladors, primers regidors, tinents d'alcalde, i membres del Consell General, de diversos colors polítics.

Quatre diputats-alcaldes del partit conservador en el poder a França, UMP, acompanyaven el seu coreligionari, el senador i alcalde de Perpinyà, Jean-Paul Alduy, darrere d'una pancarta que resava "Electes dels Pirineus Orientals, tots contra la THT". Fonts de la Prefectura han dit que la manifestació transcorria en un bon ambient i sense incidents. Delmas, de la seva banda, l'ha qualificat de "familiar" i ha explicat que el més jove dels presents té 10 dies i el més gran entre 80 i 85 anys.

"Enterreu el projecte" era l'eslògan dominant de la manifestació, els participants de la qual també han corejat "és la revolució". També hi havia moltes pancartes en català contra la línia d'alta tensió.