lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’abril, 2008

Els alumnes de l'institut de Castelló que van visitar la central d'Ascó I se sotmeten a una revisió mèdica

Els 43 alumnes de quart d'ESO i primer i segon de batxillerat de l'IES Vila-roja d'Almassora (Plana Alta) que van visitar el 18 de març passat la central nuclear d'Ascó I (Ribera d'Ebre) se sotmeten aquest divendres a un control després que es conegués que al novembre es va produir una fuga radioactiva que va llançar partícules a l'exterior de les instal·lacions.

Així, a partir de les 7 hores, els alumnes, al costat dels tres professors i el xofer que al març els van acompanyar en la visita a la central, han tornat a les instal·lacions per passar el control oportú.

Després de conèixer l'incident, la directora de l'IES Vila-roja, Rocío Ródenas, va contactar amb la central nuclear, "des d'on ens van dir que no hi havia cap problema, ja que els alumnes no havien estat en contacte amb cap zona de perill", tot i que –va indicar Ródenas– es van oferir a fer un control als alumnes i professors que van visitar les instal·lacions "per estar més tranquils".

La directora va remetre una circular als pares per consultar-los sobre la possibilitat que els seus fills se sotmetessin al control, a la qual van respondre afirmativament. Així, els alumnes es desplaçaran fins a la central per sotmetre's a l'examen, "ja que es tracta d'un controlador de partícules de doble posició que perd precisió en cas de moure's", va explicar Ródenas.