lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de setembre, 2008

Llum verda per celebrar el Torneig de Nacions de futbol

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Ricard Campoy, ha rebut "llum verda" de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), per mitjà del seu president Ángel María Villar, para celebrar la primera edició d'una nova competició futbolística, el Torneig de Nacions, l'any 2009. L'espanyola també ha autoritzat la celebració d'un partit amistós pels volts de nadal.

La federació catalana prepara ja els tràmits necessaris per organitzar el torneig, començant per la realització d'un estudi que definirà les característiques de la nova competició, que podria organitzar-se al mes de novembre. A més, el format de la competició s'haurà de decidir en els propers mesos, encara que tot apunta que es tractarà d'una competició reduïda, amb la participació de tres equips més. La celebració d'aquest torneig podria portar a la suspensió, el 2009, de l'amistós de nadal.

La FCF també haurà d'escollir el perfil dels participants, que tant podrien ser equips de nacions sense estat, com Escòcia o el País Basc, o bé seleccions de prestigi internacional, com Argentina, França o Itàlia. Pel que fa a la seu de la competició, les opcions més viables serien el Camp Nou i l'Estadi Lluís Companys, tot i que no es pot descartar el nou estadi de l'Espanyol a Cornellà-El Prat, que al novembre del 2009 ja podria estar a ple rendiment. La secretària General de l'Esport, Anna Pruna, ja va anunciar al mes de maig que es treballava en la realització d'un campionat de futbol "reconegut i organitzat per la UEFA" de característiques similars al que avui ha autoritzat la federació espanyola.