lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de setembre, 2008

Santiago Carrillo tem una tercera guerra mundial

L’exlíder del PCE Santiago Carrillo es va mostrar ahir preocupat, perquè considera que estem vivint una nova Guerra Freda en què “de mica en mica, sense que ens n’adonem, es van preparant les condicions d’un nou enfrontament mundial”.

Segons Carrillo, els Estats Units, secundats pels països europeus, estan “assetjant” Rússia amb el pretext de la defensa antimíssils americana, quan a la pràctica estan instal·lant armes a les fronteres de Rússia, i en països que històricament van estar integrats a l’òrbita russa. Carrillo es referia a l’escut antimíssils ubicat a Polònia, molt ben acceptat per les autoritats d’aquest país.

L’exlíder del PCE va lamentar que Europa, en comptes d’actuar com “un pont entre Orient i Occident”, com pensa que hauria de fer per la seva situació geogràfica i les seves tradicions, està “procedint en moltes coses com un protectorat nord-americà”.

Carrillo es va declarar sorprès que hi hagi qui s’estranya que els russos estiguin preocupats per la situació. “Els russos van tenir més de 20 milions de morts a la II Guerra Mundial i és clar que tenen una sensibilitat a flor de pell”, va afegir acostant-se al parer del govern rus.