lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de setembre, 2008

No diguis blat, si no és al sac i ben lligat!!! (i III)

Montilla insta els diputats i senadors dels PSC a les Corts a "refredar" el debat sobre el finançament Montilla 050908 RAC1 El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha advertit avui que en la negociació del nou sistema de finançament per a Catalunya entre el Govern i l'executiu central està en joc "la fortalesa del pacte constitucional" que es va renovar el 2006, coincidint amb la reforma de l'Estatut.

En intervenir en una trobada de diputats i senadors del PSC aquesta tarda a Barcelona, ha assegurat que aquesta negociació és "clau per al futur" dels socialistes catalans, i que són una "prova de foc" per a les relacions entre PSC i PSOE. "Per tot el que està en joc, em preocupa que la negociació sigui presentada com una pugna en la qual pugui haver-hi vencedors i vençuts" –ha dit–, uns conceptes que no poden existir quan es tracta de les relacions "entre els diferents nivells de l'administració".

Així, ha instat els diputats i senadors del PSC a les Corts a "refredar" aquest debat, que serà "acalorat i apassionat", amb la finalitat de "jugar amb intel·ligència i amb certa audàcia" aquesta negociació entre Generalitat i Estat. Tot això passa per evitar la "testosterona, cops d'efecte i amenaces" ja que aquests moments són l'"hora de la política, del compromís lleial i de la reciprocitat", tot això amb la finalitat d'"afrontar la crisi econòmica" i aconseguir un millor finançament per a Catalunya per "raons històriques". "La justícia i la llei estan de la nostra banda", ha conclòs.

VilaWeb/ElPunt: Montilla refreda l'expectativa que el PSC voti a Madrid contra el pressupost