lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 d’octubre, 2008

Dèficit d'espermatozous a Catalunya, el País Valencià i el País Basc.

L'espermatozou Tonto 031008 Els joves de Catalunya i del País Valencià són els que tenen un semen de pitjor qualitat, segons un estudi estatal presentat aquest dijous. Un 22,7% de les mostres analitzades tant al Principat com al País Valencià tenien concentracions inferiors als 20 milions d'espermatozous. El següent en la llista és el País Basc, on el percentatge de mostres de contingut pobre són el 18,7%.

Aquestes són algunes de les conclusions d'un estudi realitzat amb més de 1.239 mostres de semen de joves d'entre 18 i 30 anys recollides en 60 centres de reproducció assistida de tot l'Estat.

Pel que fa a la concentració, Galícia, Andalusia i Madrid se situen al capdavant en qualitat de semen.

Per Marisa López Teijón, cap de servei de reproducció assistida de l'Institut Marquès, les diferències geogràfiques està en relació a la contaminació industrial i els anomenats disruptors endocrins o estrogènics: substàncies químiques d'origen industrial que s'acumulen en el teixit gras de l'organisme i que actuen com a hormones femenines. Poden afectar la formació dels testicles en el fetus, ja que les mares els transmeten als seus fills mascles a través del cordó umbilical, i alterar el procés de formació dels espermatozous.

López Teijón ha assegurat que "l'únic" que millora la qualitat del semen en individus sans i sense problemes és "ejacular molt, sol o acompanyat", perquè d'aquesta manera s'eliminen els espermatozous morts i s'estimula els testicles perquè en produeixin més. Els espermatozous tenen una vida de dos mesos i cal eliminar-los quan moren. I la culpa no la tindrà el fet de què ens toquen tant los collons? Pregunto!!!

Infertilidad: la odisea de tener un bebé.