lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de setembre, 2009

López Tena creu que hi ha una escletxa legal per fer referèndums com el d'Arenys

Alfons López Tena, exvocal del Consell General del Poder Judicial, ha defensat avui que la Generalitat i els ajuntaments catalans tenen la capacitat legal de plantejar un referèndum independentista com el convocat per una entitat privada a Arenys de Munt.

López Tena, que ha intervingut en qualitat de vocal de l'observatori de dret privat de Catalunya, ha justificat la seva tesi en el fet que la pròpia Constitució permet a les autonomies impulsar reformes de la Carta Magna, i que els ajuntaments poden plantejar reformes de l'Estatut.

Així doncs, perquè fos "perfectament legal i constitucional" la pregunta d'Arenys podria fer-se d'aquesta forma als catalans: "Vol vostè que es reformin les lleis necessàries o la Constitució a efectes que Catalunya sigui un Estat independent, democràtic, social i integrat a la UE?". En la mateixa línia, ha afirmat que qualsevol ajuntament podria plantejar la qüestió següent: "Vol vostè que el seu ajuntament presenti una proposta de reforma de l'Estatut en la qual s'estableixi que Catalunya és un Estat independent?".