lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juliol, 2010

De la Vega: “Hi ha coses que podem solucionar amb lleis, però els sentiments no es declaren inconstitucionals”

"Jo no he sigut" María Teresa Fernández de la Vega 200710 RAC1

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, assegura que després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut de Catalunya cal introduir “serenitat i racionalitat”. I cal fer-ho perquè, segons ha argumentat, “hi ha coses que se solucionen amb les lleis, però una altra cosa són els sentiments, i aquests no es declaren ni constitucionals ni inconstitucionals, i en això és en el que cal treballar”.

De la Vega ha volgut remarcar aquest dimarts, en declaracions a El Món a RAC1, que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha fet “una clara aposta per l'Estatut català” i que el projecte d'autogovern de Catalunya “encaixa perfectament en la Constitució”.

De fet, al seu entendre, “Catalunya no ha tingut mai tant autogovern com ara, però cal treballar per restablir el sentiment de pertinença”. I és que, la vicepresidenta primera està convençuda que gran part dels ciutadans que viuen a Catalunya “se senten catalans però també que formen part del projecte espanyol”.

Per tot això, demana en general a la classe política “serenitat per entendre i canalitzar els sentiments i introduir la raó per trobar nous camins junts”.

De la Vega: "Catalunya está encajada perfectamente en España" (laVanguardia)