lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juliol, 2010

La unitat catalana s'estavella al Congrés

El ple del Congrés no ha aprovat cap de les quatre resolucions diferents que el PSC, CiU, ERC i ICV han impulsat a Madrid. La negativa dels socialistes catalans a incloure al seu text la proposta aprovada al Parlament ha provocat el rebuig de CiU i ERC, que han votat en contra la seva resolució, així com l'abstenció d'ICV.

Finalment, la proposta de resolució pactada entre el PSOE i el PSC sobre la sentència del Tribunal Constitucional (TC) relativa l'Estatut ha estat rebutjada aquesta tarda al ple del Congrés, en l'última jornada del debat de política general, informa Europa Press. La resolució del grup socialista és l'única que tenia possibilitats mínimes de prosperar i ha acabat rebutjada en una votació en què els socialistes catalans i espanyols s'han quedat sols.

El text ha obtingut els 169 vots dels socialistes, però no ha pogut atreure's ni un sol vot de la resta de grups de l'hemicicle. Els 10 diputats de CiU i els 3 d'ERC hi han votat en contra. També hi han votat en contra el PP, PNB, BNG, Na Bai i UPyD. Els diputats d'IU, Gaspar Llamazares, i ICV, Joan Herrera, han optat per l'abstenció, de la mateixa manera que ho han fet els de CC. Sense els vots del PSC i el PSOE, cap de les altres tres resolucions de CiU, ERC i ICV ha prosperat. La de la formació de Joan Herrera, que es presentava de la mà d'IU, ha estat rebutjada per 320 vots en contra, 26 a favor i una abstenció, de la mateixa manera que la dels republicans, que ha obtingut 15 vots a favor, 317 en contra i 15 abstencions. La de CiU només ha rebut el suport de 26 diputats contra els 321 que l'han rebutjat.