lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de juliol, 2010

El Cercle Català de Negocis denuncia que Catalunya Ràdio els censura

La 'crosta sociata' ja belluga els fils L'entitat sobiranista Cercle Català de Negocis (CCN) ha denunciat aquest dijous que l'emissora pública Catalunya Ràdio "impedeix l’emissió" d’unes falques de la seva associació. Segons de CCN les falques expliquen "exemples dels beneficis que assoliria Catalunya amb la independència i, en conseqüència, es declara partidària de l’Estat propi".

Des de l'associació expliquen que Catalunya Ràdio "en un primer moment ens van posar totes les facilitats i s'havia pactat la proposta per ambdues parts".Aquesta setmana l'emissora es va posar en contacte amb el CCN per rescindir la proposta "per raons que no ens han sabut explicar massa bé". En principi, Catalunya Ràdio hauria justificat la mesura pel fet que com emissora pública "no emeten continguts polítics".

El Cercle insisteix que és una resposta poc convincent perquè són "una associació privada sense connexions polítiques". En un comunicat emès aquesta mateixa tarda el Cercle Català de Negocis afirma que "condemnem aquesta actitud ja que en ple segle XXI i després de la consolidació de la democràcia acompanyada de la llibertat d’expressió, pensàvem que aquesta mancança democràtica no es podia produir". "Segons el Diccionari de la llengua catalana, de l’Enciclopèdia Catalana, Censura: acció de censurar. Examinar per emetre’n un judici i en determinats casos, suprimir passatges considerats improcedents o prohibir-ne la difusió" rebla el comunicat. Les falques s'estan emetent per RAC1 i la Cadena Ser.