lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de juliol, 2010

Felip de Borbó lloa les excel·lències del castellà com a “poderós aliat del creixement econòmic”

Si és que ho tenim tot a favor!!! El príncep Felip de Borbó ha defensat aquest dijous la llengua com a “poderosa aliada del creixement econòmic” i el castellà com “la gran autopista que permet circular àgilment per les societats globals”. I ho ha fet en la clausura de la reunió de directores de l'Institut Cervantes, que té l'objectiu de difondre totes les llengües oficials de l'Estat, és a dir, el castellà però també el català, el basc i el gallec.

I no només això, sinó que el príncep d'Astúries ha aprofitat el seu discurs a Alcázar de San Juan per felicitar-se per l'augment de la demanda de cursos de la llengua castellana arreu del món, fet que, al seu entendre, “posa de manifest les avantatges que tenen els països amb idiomes d'abast universal”.

De fet, a la web del mateix Institut Cervantes es diu que l'entitat “d'acord amb els objectius i funcions de la institució, difon i promou la diversitat lingüística i cultural d'Espanya” per tal que les llengües “oficials i vernacles de l'Estat trobin un impuls internacional”. Però, la realitat, és que a la pràctica, és gairebé impossible trobar un curs a la web de l'institut que no sigui per aprendre castellà.

Així, acompanyat de Letizia, el ministre d'Exteriors Miguel Ángel Moratinos i la directora de l'Institut Cervantes, Carmen Caffarel, Felip de Borbó ha defensat que la llengua constitueix “un recurs clau a la nostra societat internacional, que es caracteritza per la comunicació permanent”.