lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’octubre, 2007

"A Catalunya només li queda la independència"

El vocal del Consell del Poder Judicial i un dels promotors del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, ha manifestat que Catalunya està "bloquejada sota España, maltractada a España, insultada per España, farta d'España" i creu que només "li queda un camí: la independència". En un article al diari Público, considera que d'aquesta forma "España té molt a guanyar, amb un Estat català perdria un membre descontent i problemàtic però guanyaría un bon veí i amic, i podria superar els bloquejos que pateixen les llibertats i la democràcia a causa d'una estructura institucional concebuda i practicada per assegurar el domini d'una mayoria nacional española sobre les minories nacionals. Com ja va advertir Burke, és aquest domini la causa de les pitjors corrupcions de l'orde constitucional".

López Tena sosté en l'escrit que "el problema de Catalunya s'anomena España, que es dedica, mitjançant l'aparell de l'Estat que els catalans paguen, a bloquejar tots els seus projectes: ni connexió ferroviària del port amb Europa, ni serveis públics que funcionen, ni inversions en infraestructures, ni TGV a Europa, ni presa de control d'empreses españoles, ni aeroport intercontinental, ni res de res" i afegeix que "ja s'han aconseguit els objetius modernitzadors comuns a catalans i españoles, España ja és democràtica i europea, però tan contrària a la diversidat com sempre, no es concebeix com a plurinacional sinò com a unitària, i perceb als ‘diferents’ no com un actiu a promoure, sinò com una molèstia a eliminar. Proclama que Catalunya és España, pero pensa i actua com al què Catalunya és d'España: Una possessió.

El vocal del Poder Judicial explica que "intentem de bona fe una correcció de l'expoli fiscal, el domini polític i la discriminació econòmica i cultural. Allarguem la mà, per a tan sols rebre insults, boicots, enganys, i un Estatut que no s'aplica ni cumpleix, doncs aquest Gobierno español, como els precedents, no té por d'incumplir la llei quan afecta a Catalunya. No passa res. Ja ho avalaran com sempre els Tribunales Supremo i Constitucional, que per a això els nomenen el PP i el PSOE".