lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’octubre, 2007

Marlaska deixa en llibertat amb càrrecs 9 joves més que van cremar fotos dels reis

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha deixat en llibertat sense mesures cautelars a altres nou joves que van cremar fotografies dels reis el passat 22 de setembre en una concentració antimonàrquica celebrada a Girona, segons van reconèixer durant el seu interrogatori amb el magistrat. La Fiscalia decidirà ara si els imputa un delicte d'injúries a la Corona o sol·licita l'arxiu de la causa.

Els nou manifestants han reconegut en català que van incendiar les fotografies com un acte emparat per la llibertat d'expressió i en rebuig de la Corona. Els interrogatoris han començat dues hores més tard del previst per l'absència d'un intèrpret de llengua catalana i la negativa dels imputats a expressar-se en castellà.

Durant la compareixença, el fiscal Luis Barroso ha rebutjat la possibilitat de presentar una acusació contra aquests nou joves, encara que aquesta podria concretar-se quan finalitzin totes les declaracions. Fins avui han comparegut a l'Audiència Nacional 19 joves que van participar en la concentració del dia 22, encara que aquesta xifra podria augmentar en les pròximes hores si, com va indicar Salellas, la Policia catalana realitza noves identificacions.