lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’octubre, 2007

Partits i institucions homenatgen Lluís Companys, afusellat avui fa seixanta-set anys

Memòria Històrica 151007 CATr Esquerra ha fet avui a les sis del matí la tradicional marxa de torxes per homenatjar a l'ex-president de Catalunya Lluís Companys, afusellat per l'exèrcit franquista al castell de Montjuïc de Barcelona avui fa seixanta-set anys. Hi ha participat el president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira i l'historiador Joan B. Culla.

Parlament Joan B. Culla en homenatge al president Companys

Jordi Savall-El cant dels ocells A les nou, ha estat el govern de la Generalitat qui ha fet una ofrena floral a la tomba de Companys, amb la presència de José Montilla, Joan Saura i el mateix Carod.

Montilla ha definit Companys com un home generós, honest, coratjós i amb ideals; i n'ha destacat el compromís amb la defensa del país i de les institucions catalanes, i la seva fidelitat amb els principis de democràcia, llibertat i progrés social.

Una delegació del Parlament també ha fet una ofrena floral, amb el president Ernest Benach al capdavant, qui ha aprofitat per a reclamar, una vegada més, la nul·litat del judici contra Companys, ara que el congrés espanyol debat la llei de la memòria històrica. Per Benach, el judici fou una burla a la democràcia i a la llibertat i cal que s'anul·li 'per dignitat nacional'.

Pel què fa als partits, a més d'Esquerra també ha fet un homenatge CiU i és previst que el PSC i ICV facin el mateix.

Discurs del president de la Generalitat.

Viquipèdia: Lluís Companys i Jover.