lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de gener, 2008

El Govern d'Aragó i la Generalitat de Catalunya signen un conveni per a la recuperació de la memòria democràtica

Inauguraran l'exposició 'La Maternitat de Elna, bressol de l'exili. 1939-1944'

El director general de Patrimoni Cultural del Govern d'Aragó, Jaime Vicente Redón, i la directora general de la Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya, María Jesús Bono Lahoz, signaran avui, a l'Escola d'Art de Terol, un protocol de col•laboració en matèria de polítiques públiques de recuperació de la memòria democràtica. Els departaments que col•laboraran gràcies a la signatura del conveni seran el d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya i el d'Educació, Cultura i Esport del Govern d'Aragó.

Ambdós representants inauguraran l'exposició 'La Maternitat de Elna, bressol de l'exili. 1939-1944' que descriu un dels episodis més desconeguts de l'exili republicà en sòl francès com és ‘la creació d'una residència on les dones embarassades dels camps de refugiats poguéssin donar a llum amb unes mínimes condicions sanitàries’, va explicar el Govern d'Aragó en una nota de premsa.

Aquesta exposició forma part del programa 'Amarga Memòria' que impulsa el Govern d'Aragó i que ha estat produïda per la Generalitat de Catalunya.