lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de gener, 2008

Sevilla 1 - Barça 1

Puyal 090108 I Sevilla ha descobert un nou Barça. Sí, al mateix estadi on la temporada passada va deixar mitja Lliga i alguna cosa més que això. També hi va deixar un estil de joc, el jogo bonito que a poc a poc va anar desapareixent agònicament fins que mai més se'n va saber res. No és que el Barça s'hagi retrobat avui amb aquest estil. Ni de bon tros. Però ha recuperat unes essències que estaven perdudes feia tant de temps com el mateix equip, almenys a la primera part. El Barça ha apel·lat a l'esperit, la força i el joc directe com feia temps que no es recordava per ficar la por al cos a un Sevilla lluitador i sorprès davant el rival que tenia davant seu. Si la Copa no té res a veure amb la Lliga, el Barça d'aquesta competició tampoc. I no només perquè jugués sense Ronaldinho i Deco, als quals no s'ha trobat a faltar, sinó perquè l'equip ha donat senyals de recuperació en un estadi complicat i ha tret un resultat que li permet ser més que optimista per passar a quarts de final. La urpada del Barça ha arribat amb els papers canviats. És a dir, amb Henry per la dreta i amb Márquez d'assistent. El mexicà no només ha robat una pilota a la zona central, sinó que ha fet una passada mil·limètrica perquè Henry batés per baix De Sanctis. Era el minut 23 i el sol començava a sortir en la nit sevillana. L'exjugador de l'Arsenal no només ha fet el primer. També ha treballat a dojo, cosa que segurament no feia ni al seu antic club. D'aquí ve el mèrit. Quan el Sevilla atacava, es col·locava al centre per tapar Poulsen. Fins i tot se l'ha vist baixar com un posseït per tapar amb èxit un xut d'Alves. Era curiós. El Barça funcionava com un rellotge i el que sol portar les agulles estava desaparegut. Perquè molt poc s'ha sabut d'Iniesta, més pendent de frenar Alves i col·laborar amb Abidal en aquesta tasca. Amb el marcador a favor i amb la ment posada en la tornada, el Barça s'ha sentit extremadament còmode. Tant que fins i tot ha abaixat una mica la concentració i li ha pogut costar cara. Especialment amb Edmílson, giravoltant en excés al límit de l'àrea davant la pressió andalusa.

Quan tot semblava més que solucionat abans del descans, el Sevilla ha empatat en un córner. La pilota s'ha passejat per l'àrea, i tots se l'han mirat amb menyspreu menys Capel.

El xaval, que va provar sort al Barça quan era infantil, se l'ha col·locat a consciència i ha clavat un bon xut que ha entrat com una exhalació.

FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del partit