lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 d’abril, 2008

Benach vs Puigcercós

Benach 010408 CATr Finalment –i després de molts dubtes– Ernest Benach ha fet un pas endavant i disputarà la presidència d'ERC a Joan Puigcercós. És l'aposta del sector que lidera Josep-Lluís Carod-Rovira per tractar d'imposar-se a l'aparell del partit o, com a mínim, rebaixar tant com sigui possible una hipotètica victòria de l'actual secretari general en les eleccions internes prèvies al congrés de juny. A més de Puigcercós, la candidatura de Benach haurà de competir amb les ja segures de Joan Carretero, líder de Reagrupament.cat, i de Jaume Renyer, d'Esquerra Independentista.

Benach ha allargat la incertesa perquè la seva candidatura és una jugada d'alt risc polític. Una derrota contundent posaria en joc el prestigi personal de qui és, des de fa cinc anys, la segona autoritat de Catalunya en tant que president del Parlament. El fet que Ernest Benach accepti entrar en la cursa dóna una idea bastant aproximada del tot o res a què s'està veient abocat el sector de Josep-Lluís Carod-Rovira. A més, deixa clara la inutilitat final de les reunions –llargues i reiterades– que han tractat d'evitar un congrés de confrontació a ERC.

La candidatura carodista es completarà amb Rafael Niubò, actual secretari general de l'Esport, que opta a la secretaria general. Queda desplaçat, doncs, Jordi Portabella, president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, que havia figurat permanentment a les travesses.