lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 d’abril, 2008

José Bono, nou president del Congrés: toquem fusta !!!

José Bono ha resultat elegit president del Congrés de Diputats per a aquesta novena legislatura en segona volta i amb majoria simple en rebre els vots de 170 diputats. Ana Pastor, proposada pel PP, ha rebut el suport de 152 diputats. Hi ha hagut 26 vots en blanc i 2 nuls. Bono es converteix en el primer president del Congrés en l'etapa democràtica que no ha estat elegit en primera volta, en no comptar amb la majoria absoluta en la primera votació.

Tots els presidents del Congrés des del 1977 van aconseguir la majoria necessària en la primera votació i els seus nomenaments no van necessitar una segona volta.

Un cop designat el president, les votacions han continuat amb l'elecció dels vicepresidents i els secretaris de la mesa. Teresa Cunillera (PSC) serà vicepresidenta primera, Ana Pastor (PP) segona, Jordi Jané (CiU) tercer, i Jorge Fernández Díaz (PPC) quart. En el seu primer discurs com a president del Congrés dels Diputats l'exministre José Bono ha promès que actuarà des de la presidència amb "respecte", "justícia" i "atenent a tots per igual", '"especialment a les minories", i ha assegurat que també ho farà amb "humilitat" i "amabilitat propera".

Bono, que no ha obtingut el suport de la majoria de les forces minoritàries de la Cambra Baixa i ha hagut de ser investit per majoria simple en segona volta, també ha demanat als diputats que apostin per la moderació i la paraula, i no pel 'tumult' que va marcar l'activitat parlamentària en alguns moments de la passada legislatura.