lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 d’abril, 2008

El govern insisteix que el transvasament del Segre serà "l'ultíssima solució i la més extrema"

Nadal 010408 CATr El conseller Joaquim Nadal ha assegurat que el transvasament de l'aigua del Segre és "la solució extrema" i "l'última" mesura que es durà a terme per pal·liar la possible manca d'abastiment d'aigua de boca a l'àrea de Barcelona. Nadal ha volgut remarcar que "el govern està totalment unit" en el conjunt de mesures proposades per l'Agència Catalana de l'Aigua i la conselleria de Medi Ambient, en una mostra més de suport al conseller Francesc Baltasar.

Nadal ha explicat que el govern s'ha mostrat "receptiu" a totes les solucions que se'ls ha aportat, tot i que ha descartat aquelles que no són "aplicables en aquest estat d'emergència", algunes de les quals necessiten 2 o 15 anys per poder-se dur a terme. En aquest sentit, Nadal ha explicat que el govern no s'ha plantejat "ni ara ni en un futur immediat" el transvasament del Roine, però no ha aclarit si aquesta possibilitat es podria considerar a llarg termini.

El conseller ha assegurat que fa "mesos" que la Generalitat treballa per "endarrerir" la situació d'excepcionalitat per la sequera amb diverses mesures que s'aniran aplicant de forma progressiva i que tenen com a horitzó l'abril del 2009, moment en què es posarà en funcionament la dessalinitzadora del Llobregat.

Entre les mesures hi ha "noves captacions d'aigua a l'entorn de l'àrea metropolitana i a altres ciutats a través de pous vells i l'aigua freàtica"; i l'ús de vells cabals i pous en desús, i el transport d'aigua en vaixells. "La més excepcional i la que el govern no vol haver d'aplicar és la captació d'aigua del Segre", ha matisat Nadal.

VilaWeb: El transvasament de Baltasar fa aigües

e-notícies: Joaquim Nadal planta una periodista per la sequera