lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 d’abril, 2008

Per Bernat Joan (ERC) la independència de Catalunya és "tabú" a l'Estat

El secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, ha assegurat que la independència dels Països Catalans és un tema "tabú" i "difícil" d'afrontar pel Govern espanyol. El polític republicà creu que avui per avui és difícil parlar d'independència dels Països Catalans perquè la constitució espanyola té un article "ben concret" que no permet la federació de comunitats autònomes, un element que considera dissuasori i pensat "exclusivament" per Catalunya.

Al seu darrer llibre, 'La nació inconsistent?', Bernat Joan analitza què falta per aconseguir la independència dels Països Catalans, i arriba a la conclusió que cal un major estímul polític.

Segons el polític d'Esquerra, cal un moviment social ampli per tal de traslladar aquestes reivindicacions a la classe política, ara per ara poc conscienciada.

Segons Bernat Joan els Països Catalans tenen les característiques de qualsevol nació normal, i de ser independents serien un estat semblant a Suècia o Hongria.  Malgrat les divisions polítiques, diu el republicà, als territoris de parla catalana hi ha una xarxa de relacions articulada amb normalitat als àmbits econòmics, culturals i socials.