lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’agost, 2009

Carles Móra: 'Hem d'evitar que Arenys de Munt se senti intimidat'

Carles Móra 180809 CATr

L'Ajuntament d'Arenys de Munt segueix demanant al govern que la manifestació convocada per la Falange el 13 de setembre, el mateix dia de la celebració d'una consulta sobre l'autodeterminació, es faci un altre dia per evitar que hi hagi moments de tensió o possibles aldarulls. 'Hem d'evitar que el poble se senti intimidat per un grup de gent'.

Malgrat la petició de l'ajuntament, el departament d'Interior manté el permís. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ho ha justificat, dient que 'en democràcia tothom té dret de manifestar-se'. Carles Móra hi està d'acord, però pensa que la manifestació dels falangistes s'hauria de fer un altre dia, perquè pels volts de l'Onze de Setembre Arenys de Munt sempre es vesteix de festa, amb activitats que duren tres dies i que inclouen enguany aquesta consulta popular. Falange va convocar la manifestació el mateix dia de la consulta precisament per mostrar-hi rebuig. Però això fa que hi hagi gent que se senti intimidada i que aquell dia fins i tot tingui por de sortir al carrer, segons que explica el batlle. Cal dir que Falange ja fa setmanes que protesta i reparteix pamflets contra la consulta a Arenys de Munt.

De fet, quan hi ha una convocatòria electoral les manifestacions són prohibides, precisament perquè no pugui alterar-ne el funcionament. En aquest cas, el batlle creu que la manifestació de Falange alteraria el desenvolupament de la consulta.