lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’agost, 2009

El govern garanteix que el 2009 Catalunya superarà la mitjana de recursos per càpita

Malgrat que el nou model de finançament no precisa enlloc en quina posició quedaran els territoris després de contribuir a la solidaritat i de repartir els diferents fons especials, l’executiu català dóna per fet que tancarà el 2009 per sobre de la mitjana espanyola de recursos per càpita. Així ho ha assegurat el secretari general d’Economia i Finances, Martí Carnicer, aquest dimarts a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), on ha recordat que les previsions que va fer el govern en el moment de negociar el model a Madrid segueixen sent vàlides per a aquest any.

“Som conscients que la recaptació d’impostos el 2009 serà menor que el 2007, però això no vol dir que els guanys del model nou en relació a l’antic no es mantinguin. Estan tancats i pactats amb l’Estat, perquè no depenen de l’evolució fiscal de Catalunya sinó que corresponen a paràmetres al marge de la conjuntura econòmica. Per tant, donem per fet que en situarem per sobre de la mitjana espanyola en recursos per càpita tal com vam preveure en tancar l’acord”.

Carnicer respon així a l'estudi de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA), una entitat privada que té com a patrons La Caixa, Abertis, Ferrovial, Repsol, Caja Madrid, Acciona, Iberdrola i el Banc Sabadell, entre d’altres, i que manté que Catalunya no sobrepassarà el 99,1%, per sota de la mitjana, en l'índex de recursos per càpita.