lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’agost, 2009

Jordi Ausàs rebutja manifestar-se en contra de la sentència abans que es dicti

Jordi Ausàs ERC 180809 CATr

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs (ERC), ha rebutjat aquest dimarts manifestar-se en contra de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) abans que aquesta es produeixi. "No ens hem de posar la bena abans de la ferida", ha dit.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ausàs ha matisat la proposta feta ahir pel seu company de partit i vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, que va advocar ahir per fer una manifestació per defensar l'Estatut abans de la decisió del TC, i ha considerat que una bona data per convocar-la seria l'11 de setembre.

Ausàs ha defensat que els ciutadans puguin sortir al carrer, fins i tot l'11 de setembre, i defensin l'Estatut, però ha afegit: "No ens podem posicionar en contra d'una sentència que encara no ha vist la llum".

Si finalment la sentència retalla el text, ha defensat una resposta "unitària, forta", una manifestació possiblement, ha dit, però també una reacció "política i institucional". Segons la seva opinió, aquesta decisió del tribunal demostrarà que el "sostre autonòmic ha arribat a la seva fi".