lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’agost, 2009

Joan Puigcercós fa pinya amb Carod i s'apunta a la manifestació preventiva d'avís al TC

El president d'ERC, Joan Puigcercós, no descarta una manifestació abans que el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciï sobre l'Estatut, i considera "hipòcrita" que el vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, qualifiqui d'intolerable aquesta proposta com a mètode per pressionar el tribunal.

En declaracions als mitjans a les festes de Gràcia, Puigcercós ha indicat que el que va proposar ahir el també republicà Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident del govern català, és que ara cal pressionar perquè els magistrats del TC siguin conscients de la importància d'aquesta sentència. "El que no es pot fer és esperar a veure què passa", ha dit.

Després d'haver-li preguntat concretament per la celebració d'una manifestació abans de conèixer la sentència, ha indicat que és una opció que es pot portar a terme en qualsevol moment. "Jo no diré que no", ha assenyalat Puigcercós, que sí que ha reclamat que els primers promotors d'aquesta concentració, l'entitat Òmnium Cultural, siguin els que es pronunciïn i convoquin la societat civil i política.

Pel que fa a les paraules de Chaves, Puigcercós ha estat clar: "Em sembla que Chaves fa un joc hipòcrita, perquè sap perfectament que amb algunes sentències, PSOE i PP han jugat aquesta carta de pressionar els membres del TC".

De fet, ha recordat al socialista i també als populars que els magistrats han estat escollits pels dos partits. "No juguem aquí a la independència", ha demanat Puigcercós, que també s'ha referit a les crítiques que ha rebut Carod per part d'associacions de jutges. Als magistrats els ha instat a dirigir les seves crítiques al PP, que és qui "està condicionant des de fa mesos la decisió" del TC.

En canvi, ha dit que té la sensació que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "no es preocupa gaire" per la qüestió, malgrat el compromís que va adquirir amb PSC, CiU i ICV-EUiA.