lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’agost, 2009

El govern espanyol s'afegeix a les crítiques del PP contra la manifestació

... i així, cada dia, fins a l'11 de setembre!!! El govern espanyol, a través del vicepresident tercer, Manuel Chaves, s'ha sumat aquest dimarts a les crítiques llançades pel PP contra la manifestació. El també ministre de Política Territorial ha assegurat, com també va dir ahir la vicesecretària d'organització del PP, Ana Mato, que convocar una marxa abans que es conegui la sentència del Constitucional és una manera "intolerable" de "pressionar" l'alt tribunal.

Chaves considera que la proposta de Josep-Lluís Carod-Rovira d'organitzar una manifestació contra el TC abans que es conegui la sentència sobre l'Estatut no és adequadra. "És una forma de pressió cap un tribunal que és la cúpula del nostre sistema constitucional", ha afegit.

Chaves ha dit que "respectarà sempre la decisió del tribunal" però també ha comentat que espera que la sentència declari la constitucionalitat d'un Estatut aprovat pel parlament català i majoritàriament al Congrés.

Chaves ha recordat que altres estatuts, com l'andalús, té normes molt similars a les recollides en el català i ha estimat que la sentència serà "transcendental", ja que establirà de quina manera es poden interpretar els estatuts d'autonomia en relació amb la pròpia Constitució.

El ministre espanyol també ha dit que no té cap dada sobre la data en la qual es coneixerà la decisió del Constitucional entorn de l'Estatut i ha comentat que suposa que "aquesta serà una dada que tingui, molt en secret, el tribunal".