lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de juny, 2010

Carod: “Espanya acceptaria amb més naturalitat una Catalunya independent que una Espanya federal”

El vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, s'ha mostrat aquest dimecres convençut que els intents que s'han fet des de Catalunya per aconseguir una Espanya plural han estat en va. “El projecte d'Espanya ja està acabat. Espanya no vol ser d'una altra manera. Amb monarquia o república, manin les dretes o manin les esquerres, crec que Espanya acceptaria amb més naturalitat una Catalunya independent que una Espanya federal”, ha assegurat Carod.

Aquesta és la conclusió d'un raonament que -segons ha explicat Carod en declaracions a Els Matins de TV3- se sustenta en fets com que cada vegada “que el poble de Catalunya ha aprovat un Estatut, hi ha hagut sempre retallada” o bé que els elements més o menys federalitzants que sortien a l'Estatut han desaparegut. “Fora de Catalunya, on són els federalistes espanyols? La veritat és que ningú es vol federar amb nosaltres”, ha dit.

A més, el vicepresident del govern considera que el fet que surti tantes vegades “la indissoluble unitat d'Espanya” en la sentència del TC vol dir que no ho tenen tan clar. “Quan una cosa la tens clara no surts en la seva defensa”, ha afirmat Carod.

Per tot això, Carod creu que el que cal ara és “preparar un procés de transició cap a un moment en què el poble català pugui manifestar com vol viure amb Espanya, amb la Unió Europea i amb la resta del món”.

I és que, al seu entendre, Espanya “s'està demostrant incompatible amb la pluralitat” i això provoca “un conflicte permanent amb la diferència que ara cada vegada hi ha més gent que creu que estem gastant massa temps, diners i energia en trobar una solució amb Espanya quan de l'altra banda no arriba res en concret”.