lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de juny, 2010

Cercavila a Reus en contra del cementiri nuclear d'Ascó

El proper divendres, la CANC i el Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó han convocat una cercavila fins a les seus de l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears i de la Cambra de Comerç de Reus que començarà a les sis de la tarda a la plaça Prim. Hi ha la sospita que en ple estiu es farà públic on va el magatzem nuclear.

Tant la CANC com els veïns d'Ascó contraris a la instal·lació del magatzem de residus volen mostrar així el seu malestar amb el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, que es va pronunciar públicament a favor del cementiri nuclear a Ascó. La CANC assegura que, després d'haver parlat amb alguns empresaris, han constatat que la posició és personal i que no ha estat aprovada pels membres de l'entitat empresarial.

La CANC no vol que l'anunci d'un possible acord entre el PSOE i el PP per decidir l'emplaçament del magatzem puga desmobilitzar els partits, les institucions i els col·lectius socials que s'oposen a la candidatura d'Ascó. Desconfien que el pacte d'Estat en energia puga fer ajornar la decisió sobre el magatzem nuclear més enllà de l'estiu, i que esperaran novetats fins al 30 de juliol.