lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de juliol, 2010

Greenpeace alerta que el 89% de la costa catalana està edificada

La situació de la costa catalana és delicada. Així ho ha alertat aquest divendres Greenpeace, que ha assegurat que el 89% de la costa catalana, si no es té en compte el litoral protegit, està edificada. A més, el 46,5% de la mateixa es trobava urbanitzada el 2009.

Aquestes xifres converteixen Catalunya en el territori de l'Estat amb un índex més alt de saturació del litoral. L'entitat ecologista ha presentat l'informe Destrucció a tota costa 2010 i ha afirmat que la situació no ha millorat en la darrera dècada. Per aquesta raó, ha demanat a les administracions que deixin d'apostar per la construcció i inverteixin més en la preservació del litoral.

La delegada de l'entitat ecologista a Catalunya, Ana Rosa Martínez, ha explicat que la demarcació que concentra els elements més preocupants és Tarragona. En primer lloc per la indústria química i petroquímica, en segon lloc pel projecte Els Muntanyans a Torredembarra, i en tercer lloc pel projecte d'ampliació del port de Coma-ruga, que acabaria amb la biodiversitat marina. L'existència de dos nous projectes associats a la plataforma petrolífera Casablanca (connectada ja amb vuit pous) no auguren un bon futur per al delta de l'Ebre i les costes de Castelló. Avui: Molt ciment i poca sorra