lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de juliol, 2010

Parlament: Un mínim de mínims

Ja s'han tornat a arronsar? Jordi Basté 160710 RAC1

Roda el món i torna al Born. El president de la Generalitat, José Montilla, ha aconseguit un pacte de mínims per respondre a la sentència del Constitucional. Els quatre partits catalanistes -CiU, PSC, ERC i ICV- han votat el preàmbul de l'Estatut com a resolució del ple extraordinari.

Una proposta que el president ha presentat com a pròpia -no pas com a Govern ni dels partits que hi donen suport- i que CiU ha acceptat sense entusiasme. Cal recordar que Mas havia donat aquest matí un xec en blanc a Montilla per tal d'aprovar el text que portés a votació.

Mentre PSC i ICV s'han sumat sense reserves a reafirmar un preàmbul que considera que Catalunya és una nació però que això no té valor jurídic, ERC és el partit que s'ha mostrat més reticent. Tot i sumar-se a l'acord de mínims ha presentat una proposta pròpia en què s'instava a iniciar el camí cap a la independència. Els republicans s'han quedat sols en aquesta petició que ha comptat però amb l'abstenció de CiU. Finalment, PP i Ciutadans s'han oposat al text i han reclamat al president que acati la sentència i modifiqui les lleis que deriven dels articles mutilats pel Constitucional. Avui: El Parlament aprova la proposta de Montilla

VilaWeb: El parlament refusa la proposta d'ERC per iniciar el procés d'independència