lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de juliol, 2010

Puigcerdà i Mollet de Peralada: primeres consultes sobre la independència després del 10-J

Després de la magna manifestació del 10-J, diumenge es tornaran a fer consultes populars sobre la independència, ara a Puigcerdà (Cerdanya) i a Mollet de Peralada (Alt Empordà). En aquest cas, 7.500 catalans són cridats a les urnes perquè es manifestin sobre el sobiranisme. Després, ja no hi haurà més consultes fins passat l’estiu, poques setmanes abans de les eleccions parlamentàries. Albert Pinyeira, membre de Puigcerdà Decideix, comenta que uns 7.400 puigcerdanesos podran votar diumenge en unes quantes meses instal·lades a la plaça de Santa Maria, si és que ja no han votat anticipadament. Una vintena de voluntaris preparen la consulta, que començarà a les nou del matí i finirà a les vuit del vespre.

També explica que la composició política del consistori de la vila, amb hegemonia nacionalista, amaga una realitat sociològica complexa. Malgrat el suport institucional, la participació dels nouvinguts i del jovent de Puigcerdà serà difícil. Per això no creuen que la participació superi el 20%. En canvi, Nadina Ros, secretària de Mollet de Peralada Decideix, creu que tindran una participació acostada al 50%, perquè una gran part del poble col·labora en la consulta. I és que una trentena de voluntaris han organitzat tot d'activitats per cridar a les urnes els 150 veïns amb dret de vot, amb la complicitat de botigues i empreses.

L'ajuntament va aprovar unànimement una moció de suport a la iniciativa el 23 de juny i cedirà l'única urna disponible, que s'instal·larà al centre cívic. Dissabte es podrà votar anticipadament, de les 18.00 a les 20.00.