lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 d’octubre, 2007

L'Aragó discrimina el català

La nova Llei de Llengües de l'Aragó no permetrà l'oficialitat del català, i el seu ús serà només de caràcter voluntari. Una notícia que sorprèn, tenint en compte que el president de la Chunta Aragonesista, Marcelino Iglesias, és nascut a la Franja de Ponent, i parlà el català perfectament. Un fet que evidencia la realitat de la llengua catalana en territori aragonès.

Aquest odi envers la llengua catalana per part del govern aragonès que evidencia aquesta llei, sembla que no acaba aquí, ja que el web de l'Expo 2008, que se celebrarà a la capital aragonesa, no inclou una versió en català del web, sinó que la llengua catalana queda rebaixada a la categoria de 'Otros idiomas'. I és aquí on tenim la sorpresa de debò.

En aquesta categoria trobem les llengües menys importants, que només es mereixen un PDF explicatiu en la seva llengua. Entre d'altres, en català i en valencià.

Molt malament per la Chunta si posa en pràctica mètodes lingüístics secessionistes, sabent que la comunitat filòloga, la que de debò entén de llengües, ha manifestat en diverses ocasions que català i valencià són una sola llengua amb noms diferents.

Només cal contrastar els dos documents PDF's per adonar-se'n. Tampoc era tan difícil, no?