lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 d’octubre, 2007

Unió va perdre el 60% dels seus ingressos

El partit que lidera Josep Antoni Duran i Lleida, soci de Convergència a la federació CiU, va perdre el 61% dels seus ingressos l'any 2004 coincidint amb l'arribada del tripartit a la Generalitat, segons informa El País. Així ho indica l'últim informe del Tribunal de Comptes, corresponent a l'exercici 2004. Segons el tribunal, els donatius anònims i opacs, principal font de finançament d'Unió, van baixar el 66% aquell any, cosa que explica el descens generalitzat del conjunt dels ingressos del partit de Duran.

L'any 2004, Unió va rebre 884.716 euros en forma de donacions anònimes. Donacions que no consten en cap registre oficial, però de les quals el receptor coneix la seva procedència. El 2003, últim any de CiU a la Generalitat, els donatius arribaven als 2.6 milions. Els donants anònims del partit eren tres vegades més generosos quan el partit estava al Govern que quan va passar a l'oposició. La caiguda dels ingressos va motivar que el partit de Duran veiés créixer el seu deute en 900.000 euros.

Els responsables d'Unió Democràtica no van voler respondre si aquest descens dels ingressos està directament relacionat amb la seva sortida de la Generalitat. "L'informe encara no s'ha editat formalment i no ho hem pogut estudiar", va afirmar un portaveu del partit. El document es troba penjat a la pàgina web del Tribunal de Comptes i és consultable des del passat mes de juny.

Els responsables financers del partit de Duran ja preveien un descens dels ingressos quan van abandonar la Generalitat. Però les seves previsions s'han vist àmpliament superades per la realitat. El gerent d'Unió, Antoni Isaac, va declarar l'any 2005 que preveia un descens del 12% dels donatius anònims després de la seva sortida de la Generalitat. El Tribunal de Comptes ha acabat per certificar que el descens va ser cinc vegades més elevat.