lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 d’octubre, 2007

Joan Carretero: 'Qui digui que dins d'Espanya podem ser alguna cosa més que una simple comunitat autònoma està enganyant la gent'

L'única alternativa és la independència.

L'impulsor del moviment Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha dit a cinc dies de la celebració de la Conferència Nacional d'ERC que el polític català que digui que, a dins d'Espanya, Catalunya pot ser alguna cosa més que una autonomia està enganyant la gent. 'Ens ho han dit per activa i per passiva, tant la dreta com l'esquerra progressista del senyor Zapatero, que nosaltres no som més que una autonomia de règim comú com pot ser Múrcia', ha indicat Carretero, que diu que l'única alternativa és la independència ja que altres opcions sobiranistes o federalistes no serien permeses per cap partit espanyol, sigui de la orientació que sigui. Carretero ha defensat a Girona les tesis independentistes del seu moviment, creat dins la mateixa ERC, i ha denunciat també irregularitats a l'hora d'inscriure militants a la Conferència Nacional del pròxim dissabte. 'Sabem que hi ha molta gent que ha tingut dificultats per rebre la targeta groga necessària per inscriure's', ha declarat.

'El màxim que ens dóna l'Espanya democràtica, d'esquerres i federal que ara diuen que governa és el mateix que ens donava l'Espanya cutre i casposa del PP', ha dit Carretero en la seva intervenció davant de més d'un centenar de simpatitzants.

Per això, Carretero aposta perquè es faci un referèndum en què la gent pugui expressar la seva voluntat. 'No passa res si es perd, és com jugar la Champions, el més important és esser-hi perquè vol dir que almenys la pots guanyar', ha declarat fent un símil futbolístic Carretero qui ha defensat que la independència és 'necessària i imprescindible'.

La via per obtenir la independència passa, segons Carretero, per augmentar la massa social que cregui en la independència i, per mobilitar-la, no es pot estar al Govern. 'Després de l'Estatut, ERC s'hauria d'haver quedat a l'oposició i liderar un projecte social des d'allà', ha manifestat Carretero qui ha carregat durament contra el text estatutari. 'Tant de bo el Tribunal Constitucional Trinxi l'Estatut i no quedi altra opció que els catalans puguin decidir', ha dit.