lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de juny, 2007

La PDE es prepara per defensar el riu si el PP guanya les eleccions

Un dels portaveus de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Joan Antoni Panisello, va afirmar ahir, 23 de juny, que la PDE es prepara «per a una possible victòria del PP en les eleccions» ja que la plataforma tem que engegui nous transvasaments. Panisello també es va mostrar descontent quant a la política socialista de l'aigua, que preveu «transferències d'aigua». Ahir membres de la PDE van repintar el mural de la vora del riu, a la banda de Ferreries, on hi diu: «El riu és vida, no al transvasament». La Plataforma en Defensa de l'Ebre va pintar de nou el mural en contra del transvasament, que estava ja molt desgastat per culpa de la riuada del desembre passat i perquè feia ja dos anys que s'havia pintat. La PDE va voler fer-ho ahir perquè dissabte vinent se celebrarà la VII Piraguada en Defensa de l'Ebre.

Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va afirmar ahir que no hi ha previst fer cap manifestació durant l'estiu perquè volen descansar «per preparar la precampanya i la campanya electoral». Panisello va dir que si els populars guanyessin les eleccions es tornarien a posar en marxa «grans transvasaments», com ho demostra, segons el portaveu, que al País Valencià la zona on hi ha la canonada «que havia de portar l'aigua de l'Ebre és espai protegit». Panisello, però, també va criticar la política de Madrid ja que ha previst «cinc transvasaments però amb el nom de transferències d'aigua». Entre aquests transvasaments hi ha, entre d'altres, el Xerta- Sènia, que portaria aigua a Castelló, i el Segarra- Garrigues, que en portaria a Barcelona.

Lo pakte entre PSC i ERC al Konsell Komarkal de la Ribera irrita CiU !!!
Ke fort !!!

Mira Pallares: kom qe una ja té una certa edat i ja n'ha vist de tots los kolors per part vostra, et poso lo qe porten los diaris digitals d'internet qe, tot il seu llenguatge "politikamen korrekte", no hi tink res més a afegir. Si tot això te dixa lo kos bé, tu mateix !!! Te'n rekordes de com vau traktar ERC després de la 1a. legislatura, quan vam fer president al M.H.Sr.Pujol ? MEMÒRIA HISTÒRIKA !!!

El pacte de govern assolit al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre entre PSC i ERC ha irritat notablement Convergència i Unió. Durant les últimes setmanes, els nacionalistes havien celebrat diverses reunions amb ERC i mantenien, doncs, esperances de poder assolir un acord programàtic amb els republicans.

El president de CiU a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, considera que han estat «enganyats i estafats» pels republicans, «havíem cedit a totes les seves demandes però no han volgut pactar amb nosaltres. ERC a la Ribera d'Ebre és un satèl·lit del PSC», sentenciava ahir sense embuts.

Pallarès recorda que la coalició nacionalista havia acceptat compartir la presidència amb ERC, que el seu candidat fos Jordi Siuraneta i no Manel Saltor, alcaldable a Móra d'Ebre, «per treure, així, protagonisme a la capital de la comarca», i, finalment, assegura Pallarès, «renunciar al protagonisme de la resta dels nostres líders a la comarca».

Pallarès afirma, doncs, que no existeix cap raó per a no pactar amb ells, «CiU ha guanyat les eleccions a la Ribera d'Ebre, hem prioritzat un pacte amb ERC, ells ens donàvem opcions però hem estat enganyats».

Des d'ERC, el seu president comarcal, Bernat Pellissa, explicava ahir que l'executiva comarcal reunida dimarts havia prioritzat un acord amb el PSC. «Hi ha un sector de CiU a la Ribera d'Ebre amb bona voluntat, però també n'hi ha un altre amb molta força, del qual no ens fiem». Això, explica Pellissa, ha estat fonamental per a no pactar amb ells.

Presidència compartida.

D'aquesta manera, ERC i PSC reediten el pacte assolit en l'anterior mandat, 2003-2007. L'actual president del Consell Comarcal, Josep Solé Arnal (PSC) ocuparà la presidència durant els dos primers anys, mentre que els dos següents se'n farà càrrec el republicà i alcalde de Flix, Pere Muñoz (ERC).

En aquestes eleccions, CiU ha obtingut vuit consellers comarcals, el PSC sis, ERC quatre i els independents de la FIC un.