lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 d’abril, 2010

Inter 3 - Barça 1

Puyal 200410

El Barça haurà de fer un partit molt rodó a la tornada la setmana que ve si vol arribar a la final de la Lliga de Campions després d'haver-se complicat l'eliminatòria a Milà en perdre contra l'Inter (3-1). El Barça s'ha avançat amb un gol de Pedro a la primera part, però pocs minuts més tard l'Inter ha fet el seu primer gol i ha deixat l'1 a 1 al marcador fins al descans. La tornada dels vestidors ha deixat els jugadors del Barça una mica despistats i l'Inter ho ha aprofitat per fer un segon gol molt matiner. Des d'aleshores el partit ha quedat trencat i cap dels dos equips ha acabat d'imposar el seu estil de joc. Minuts més tard l'Inter ha fet el tercer en una jugada amb un fora de joc que l'àrbitre no ha xiulat. L'àrbitre s'ha empassat dos penals al Barça abans de xiular el final del partit. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

La central nuclear ha estat cinc dies sense vigilància continuada contra incendis

Entre dimecres passat a les 11 del matí i fins ahir a un quart de sis de la tarda no hi va haver presència continuada de vigilància contra incendis en un dels passadissos de l'edifici de control de la central nuclear Ascó II. En uns treballs de supervisió executats per la central per comprovar la situació de les barreres contra incendis es va constatar que la situació era l'adequada però es va establir vigilància continuada a més de les rondes horàries habituals fins al dia 14. Aquest dilluns, però, s'ha descobert que no estaven cobertes totes les deficiències i que no s'hauria d'haver retirat la vigilància continuada, que s'ha reprès fins que se superin les anomalies.

L'acte de suport a Garzón a Barcelona es converteix en una reivindicació de la democràcia

L'acte celebrat aquest matí a la Universitat de Barcelona (UB) en suport al jutge Baltasar Garzón s'ha convertit en una defensa de la democràcia i de la independència judicial, i en una denúncia dels "hereus del franquisme", Falange Española, que ha promogut la causa contra el magistrat.

En un paranimf de la UB completament ple d'estudiants, polítics, entre ells l'expresident català Pasqual Maragall, periodistes i actors i cantants, la universitat barcelonina ha acollit avui el primer acte públic en solidaritat amb Garzón, en què han intervingut l'exfiscal José María Mena, l'escriptora Rosa Regàs i el filòsof Norbert Bilbeny. Els cantants Paco Ibáñez, Marina Rosell i Quico Pi de la Serra han posat la nota de reivindicació musical a aquest acte, que ha fet reviure a molts dels assistents temps pretèrits, quan justament hi havia tancades a la universitat per demanar llibertat i justícia.

A l'acte de Barcelona, organitzat per una plataforma de ciutadans que té el suport de la Generalitat, també hi han assistit el rector de la Universidad Complutense de Madrid, Carlos Berzosa, i l'exfiscal en cap Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, que el dia 13 van participar en un acte de reconeixement i suport al jutge Baltasar Garzón organitzat pels sindicats UGT i CCOO. José Maria Mena s'ha mostrat durant la seva intervenció molt crític amb el Tribunal Suprem, que ha acceptat a tràmit tres querelles contra Garzón, una d'elles per instruir una causa pels crims comesos pel franquisme.

Segons ell, "escandalitza que se li imputi a Garzón dilació en la instrucció de la causa, que el va tenir ocupat 11 mesos durant els quals li van arribar 17 denúncies de diferents associacions, quan el Tribunal Constitucional està embolicat amb l'Estatut de Catalunya des de fa quatre anys".

LaVanguardia: El acto en defensa de Garzón en la UB culmina en un alegato de Mena contra la "criminalización" del juez

Avui: Maragall i Jiménez Villarejo fan costat a Garzón

Huguet anima els empresaris catalans a internacionalitzar-se i independitzar-se de l''hostil' mercat espanyol

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha animat els empresaris catalans a sortir a fora per superar la crisi. Segons ha dit en una conferència al Col·legi d'Economistes de Catalunya, el mercat espanyol 'està acabat' i any rere any representa menys en les vendes de les companyies catalanes. A més dels factors econòmics, també influeixen els polítics. En aquest sentit, segons Huguet, cada cop hi ha més hostilitat envers Catalunya. El conseller ha lamentat que les empreses catalanes s'hagin acomodat en el mercat domèstic en els anys de bonança econòmica. Ara, però, s'ha de fer negoci en àmbits com ara els serveis públics, el turisme i la consultoria en països emergents.

Jordi Pujol veu l'independentisme amb 'tot el dret moral' davant les actuals relacions amb l'Estat

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, creu 'lògic' que l'independentisme 'agafi volada' davant de les actuals relacions entre Catalunya i Espanya. 'És lògic que la proposta agafi volada, o com a mínim el sentiment independentista', ha dit Pujol, 'amb totes les incògnites que planteja, que són grans, molt grans i de tota mena, però amb tot el dret moral i tota la lògica que la situació creada li confereix'. De fet, Pujol sosté que l'estat espanyol ha triat el model francès, 'centralitzalització i homogeneïtzació radicals'. L'expresident ha carregat contra el Tribunal Constitucional (TC), ja que considera que és un organisme que 'no es mereix ni confiança ni respecte'.

Alex Salmond presenta un programa electoral per "protegir" Escòcia dels partits de Londres

El primer ministre d'Escòcia i líder de l'Scottish National Party (SNP), Alex Salmond, ha reiterat aquest dimarts a Glasgow que un Parlament britànic amb un balanç de poders és "una gran oportunitat per Escòcia" i que aconseguir un gran nombre de diputats nacionalistes a Londres "protegirà el país de les retallades de laboristes, conservadors i liberaldemòcrates".

Durant la presentació del programa electoral de l'SNP, Salmond ha assegurat que la possibilitat cada vegada "més probable" que hi hagi un balanç de forces a Westminster "causa pànic a les files de laboristes i tories" però "és benvinguda a Escòcia". El programa pretén aconseguir un millor finançament i evitar retallades del pressupost.

"No podem permetre que els partits de Londres prenguin les decisions incorrectes per la gent d'aquest país", ha assegurat Salmond. El líder de l'SNP ha afirmat que els escocesos poden "aprofitar l'avantatge d'un Parlament amb balanç de poders" per posar "Escòcia davant de tot".

Mor als 98 anys Dorothy Height, líder dels drets civils als Estats Units

Dorothy Height, líder durant molts anys del moviment pels drets civils nord-americans i presidenta del Consell Nacional de l'organització Negro Women, ha mort aquest dimarts a Washington als 98 anys. Height va començar la seva carrera com a defensora dels drets civils i de la igualtat de gènere durant els anys 30. Va lluitar per prevenir l'abús, acabar amb la segregació en les forces armades, reformar el sistema de justícia criminal i també pel lliure accés a tots els llocs públics dels Estats Units. Height ha mort a l'Hospital de la Universitat de Howard per causes naturales, segons ha dit un porteveu del centre. El president Barack Obama l'ha qualificada d''heroïna' nacional.