lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de març, 2010

Parc eòlic dels Pesells. Horta de Sant Joan

La comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) va aprovar ahir provisionalment el pla especial del parc eòlic dels Pesells, el més polèmic dels que hi ha en tràmit a la Terra Alta. El govern, però, insta l'empresa a ressituar set dels disset aerogeneradors, per minimitzar l'impacte visual. La plataforma de la Terra Alta va rebutjar l'aprovació amb una protesta.

El Punt: Set molins del parc eòlic dels Pesells s'hauran d'allunyar del nucli d'Horta de Sant Joan

El model de les consultes independentistes s'exporta diumenge a Iparralde

El model de consultes independentistes catalanes organitzades per la societat civil s'exportarà aquest diumenge a Iparralde, on coincidint amb les eleccions regionals franceses 130.000 ciutadans de 122 municipis podran votar simbòlicament sobre la necessitat de crear una col·lectivitat territorial que doni sentit institucional a aquest territori integrat a l'Aquitània. Seran consultes simbòliques organitzades a imatge de les catalanes. Ho ha explicat el dirigent de la coordinadora de les consultes i diputat d'ERC Uriel Bertran, que les considera un dels fruits de les reunions, el juny del 2009, amb dirigents de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi.

Avui: El model de consultes independentistes catalanes s'exporta a Euskadi Nord francès aquest diumenge

López Tena també col·laborarà en la direcció de la consulta a Mataró

La plataforma Mataró Decideix farà públic aquest dilluns que Alfons López Tena col·laborarà en la direcció executiva de la consulta sobre la independència de Catalunya. Aquest mateix dijous transcendia que Tena i l'equip d'Osona Decideix coordinaran també el referèndum a Olot. Així, després d'haver dirigit la consulta a Osona durant el 13D, de no haver tingut una participació directa en l'onada del 28F, López Tena tornarà a ser part activa de l'organització del 25A a Mataró i Olot. La comissió mataronina veu en la participació del notari Alfons López Tena una bona forma d'aconseguir la màxima participació ciutadana.

Joan Laporta obrirà l'assemblea de Reagrupament

L'han convidat i ha acceptat. El president del FC Barcelona, Joan Laporta, participarà en l'assemblea nacional que Reagrupament celebrarà el proper 21 de març al Palau de Congressos de Catalunya.

Concretament, i segons fonts de l'organització, el president de Reagrupament, Joan Carretero, va convidar Laporta i aquest ja ha acceptat la invitació, però encara no és clar si hi anirà personalment –sempre en qualitat de convidat i per fer-hi un breu parlament en el preàmbul de l'assemblea– o bé si hi enviarà un vídeo.

Els preus a Catalunya, per sobre dels de l'Estat

Us estranyeu ? El cost de la vida ha tornat a registrar un lleuger descens, en concret, de dues dècimes el mes de febrer, encara de rebaixes, que situen la taxa interanual en l'1,2% a Catalunya.

Una xifra, però, que no ha servit per reduir el diferencial amb la resta de l'Estat, que, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), registra un augment de febrer a febrer del 0,8%, és a dir, 4 dècimes menys que a Catalunya.

A més, el Principat torna a ser el territori de l'Estat on més han pujat els preus en els últims dotze mesos, exceptuant el cas de Ceuta i Melilla.

Batallons de treballadors. 1938-1942

Quan parlem de la dictadura del general Franco i de com va afectar els republicans, solem pensar en repressió, consells de guerra, presons, camps de concentració, exili… Però hi ha un fet que ha passat més inadvertit i que és, per tant, menys recordat: el de les desenes de milers d'individus que, pel sol fet d'haver estat fidels a la república, foren empresonats i agregats a unitats de treballs forçats. De 'batallons de treballadors', ja se’n van formar durant la guerra per represaliar l'enemic, però no se'n va perfeccionar el sistema fins acabada la guerra: cent mil homes i vint mil dones foren esclavitzats als anomenats 'destacaments penitenciaris', entre 1939 i ben entrada la dècada del 1960, i obligats a construir carreteres, túnels, ponts, vies fèrries, canals i murs de pantans, a reconstruir edificis religiosos, a treballar a la mina... VilaWeb: Els esclaus de Franco