lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de gener, 2010

Barça 1 - Vila-real 1

Puyal 020110

Molt difícils ha posat les coses el Vila-real d'Ernesto Valverde, que venia amb una molt bona dinàmica (18 dels últims 24 punts), i molt poc inspirat ha estat l'equip de Guardiola per superar les dificultats plantejades per l'equip castellonenc, que s'ha situat molt bé al camp, ha pressionat molt amunt l'inici de jugada i ha fet un desplegament físic espectacular que li ha permès no afluixar en cap moment. Al Barça li ha costat molt sortir de la seva defensa amb el control de la jugada (Piqué i Puyol no sempre han encertat en les decisions) i, quan ho ha fet, la precipitació li ha fet perdre massa bones situacions per arribar a la porteria rival. Curiosament, en la primera ocasió en què ho ha aconseguit ha marcat el seu gol. Ha estat en una magnífica jugada, marca de la casa, que ha centrat Alves, Henry ha engaltat una rematada espectacular contra el travesser i el refús de la fusta l'ha aprofitat Pedro per afusellar l'1-0. El Barça estava molt endollat i ha intentat tancar al rival i el partit, però l'única ocasió més o menys clara ha estat un cop de cap d'Henry (que ha fet una molt bona primera part) que Diego López ha salvat sobre la línia de gol. Els de Valverde han aguantat l'embestida, han evitat que el Barça es fes amb el control total del joc i a partir d'aquí han muntat la seva reacció. El Barça no ha deixat d'estar incòmode en tot moment i ha entrat en una espiral d'errors poc habituals que han alimentat les opcions del Vila-real, que ja ha pogut empatar amb un xut un pel desviat de Fuster només començar la segona part i que, efectivament, ha marcat el gol de l'empat al minut 50 (de nou Fuster) aprofitant una centrada de Cani. Guardiola ha fet sortir Iniesta per intentar canviar el signe del partit i no ho ha aconseguit. El migcampista de Fuentealbilla, efectivament, ha reactivat el joc del Barça i això ha provocat algunes ocasions. Una del mateix Iniesta salvada per López, una altra d'Ibrahimovic que ha marxat fregant el pal, però han estat situacions aillades. Però la dinàmica del partit no ha canviat i el Vila-real també ha tingut la seva ocasió, de Rossi, que Puyol va treure a l'àrea petita. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Cinc membres de Reagrupament, un d'ERC i un de la CUP, encausats per recollir signatures pel dret a decidir

Cinc membres de Reagrupament, un de la CUP i un d'ERC de Vilafranca del Penedès han estat encausats per recollir signatures a favor del dret a decidir el 9 de març del 2008.

El jutjat d'instrucció número 2 de Vilafranca del Penedès ha citat a declarar com a encausats per "delicte electoral" com a mínim 10 dels membres de les taules de recollida de signatures a la campanya Decideixo Decidir, que va ser impulsada per la Plataforma pel Dret de Decidir i la Plataforma Sobirania i Progrés.

Gairebé dos anys després dels esdeveniments, però, "hem tingut coneixement de l'encausament d'una desena de persones a Vilafranca del Penedès per suposat delicte electoral", va lamentar la Plataforma Sobirania i Progrés aquest dijous.

30.12.2009-Un jutge imputa 'delicte electoral' a participants de la recollida de signatures pel 'Dret de Decidir'

L'Estat amenaça les autonomies

El govern espanyol serà "més estricte" amb els comptes de les comunitats autònomes, tant pel que fa referència al seu dèficit com pel seu deute. Si més no, així ho ha advertit la vicepresidenta segona, Elena Salgado.

La ministra d'Economia ha recordat que recentment hi ha hagut algunes "visions negatives" del deute de diverses comunitats. "Hem de posar remei a aquesta situació i per descomptat no hem de deixar que segueixi augmentant l'endeutament de les comunitats autònomes i per a això, igual que per a l'administració de l'Estat, només hi ha una via, que és la de ser més austers en la despesa", apunta Salgado.

Per això, explica, el govern espanyol tractarà de dur endavant "el que no va ser possible en la conferència de presidents: un compromís amb les comunitats autònomes perquè també hagi plans d'austeritat en elles".

L'SNP assenyala les eleccions a Westminster com el primer pas per a desbloquejar el referèndum d'independència

Durant els mesos de maig o juny d'aquest 2010 s'han de celebrar eleccions generals al Regne Unit, al parlament de Westminster. Tot i que la principal batalla tindrà lloc entre els laboristes de Gordon Brown i els conservadors de David Cameron, l'Scottish National Party (SNP) també les veu com un punt essencial per al futur del referèndum d'autodeterminació que vol convocar. La viceprimera ministra escocesa Nicola Sturgeon ja ha instat els electors independentistes a què s'hi impliquin amb consciència perquè 'la veu d'Escòcia se senti a casa, a Londres i arreu del món.'

L'independentisme basc menysté l'Audiencia Nacional i reconvoca la manifestació prohibida d'avui

Eusko Alkartasuna, Aralar, Ezker Abertzalea, Alternatiba i Abertzaleen Batasuna es manifestaran avui a Bilbao darrere la pancarta 'Pels drets que els corresponen, Euskal Presoak Euskal Herrira', en resposta a la prohibició que l'Audiència Nacional espanyola va imposar a l'associació Etxerat de manifestar-se avui a favor dels presos polítics. Tots ells afirmen que 'la societat basca ha d'impulsar l'acabament de la conculcació dels drets bàsics' i insten a 'impulsar una gegantina onada perquè s'acabin aquestes vulneracions'. 'Hem de deixar ben clar que anar contra els presos i els seus familiars suposa anar en contra de la societat basca', constaten, reflexió que també comparteix el sindicat majoritari LAB i l'associació pacifista Lokarri. 'Amb el compromís de tots, aconseguirem deixar sense efecte la política penitenciària criminal', reblen.

Avui: Comença la manifestació a Bilbao en suport als presos d'ETA

elPeriódico: El Suprem tomba les ajudes d’Ibarretxe a familiars de presos

Xavi Hernández: 'Si hi hagués hagut una consulta a Terrassa, m'hi hauria implicat'

El jugador del FC Barcelona, Pilota de Bronze 2009 i tercer millor jugador de l'any segons la FIFA Xavi Hernández explica sense embuts, en una entrevista a l'Avui, que si el 13 de desembre si hi hagués hagut una consulta independentista a Terrassa s'hi hauria implicat. 'Potser sí, per què no?', reflexiona, per bé que tot seguit afegeix: 'Però m'ho hauria de pensar molt perquè sé el que s'hi arriba a barrejar, perquè ho he patit i no m'agrada.'

Xavi ressalta que 's'ha de diferenciar el tema de l'esport del tema polític, sempre ho he dit. En el moment que hi hagi una llei que impliqui això o allò, jo actuaré. Però de moment no em feu parlar d'hipòtesis.

Xavi Hernández: "Cinc Champions i vuit Lligues, això seria històric" (Avui)

Elton John està ajudant Eminem a lluitar contra la drogoaddicció

El cantant britànic Elton John ha declarat que està ajudant al raper nord-americà Eminem a lluitar contra la drogoaddicció i ha matisat que només ajuda les persones que l'hi demanen.

En una entrevista a la BBC, Elton John ha dit que ha estat ajudant Eminem "els últims 18 mesos" i ha assegurat que "li està anant molt bé". "Si la gent necessita la meva ajuda, sóc aquí. Si les persones et demanen ajuda, els dius on poden anar, però no té cap sentit donar-los consells si no volen deixar les drogues".

L'artista, que ha aconseguit superar la seva pròpia addicció, ha explicat que les drogues el convertien en una persona "arrogant" i "atrevida".