lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de setembre, 2008

Bernat Joan: "La independència serà inevitable"

El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, d'ERC, ha afirmat que "hi ha un conflicte obert entre Catalunya i l'Estat" i ha denunciat "l'ocupació pura i dura d'un país". Joan ha considerat que, amb manifestacions com que l'11 de setembre "és una mentida", pretenen, en realitat, "distorsionar" la història perquè és "un dels interessos de l'espanyolisme" i que, després del 1714, "va haver-hi l'ocupació pura i dura d'un país per un altre". En la seva opinió "en el moment que hi hagi una opinió majoritària a favor, la independència serà inevitable".

El vídeo d'Èric Bertran arriba al milió de visites

La campanya El món ha de saber-ho, que va arrencar el setembre del 2007 amb la intenció de donar la màxima difussió internacional al cas d'Eric Bertran a partir de la visió d'un vídeo en anglès penjat a Youtube, on s'explicava el cas del noi que va ser detingut per la Guàrdia Civil sota l'acusació de terrorisme després d'enviar una sèrie de correus electrònics a diverses empreses, tot demanant-los l'etiquetatge en català dels seus productes, ha superat la xifra d'un milió de visites coincidint amb el seu primer any de vida.

Ibarretxe insta la societat basca a defensar el seu dret a la consulta

Ibarretxe 120908 El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha dit que ell i el govern basc acaten la sentència sobre la inconstitucionalitat de la llei de consulta, però no es resignen. Consideren el pronunciament del Tribunal Constitucional com un "atropellament democràtic, una injustícia i un menyspreu". El lehendakari ha apel·lat a l'optimisme de la societat i ha demanat als bascos que, a partir del dia 23, es mobilitzin per denunciar davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans que l'Estat espanyol els nega el dret a decidir i a consultar. "Els partits polítics fomentarem un moviment social per defensar els nostres drets allà on sigui necessari", ha dit. Així, el govern basc entén que la societat, amb el suport polític, és qui ha de fomentar el dret a decidir.

De la Vega: "Ja n'estic fins al monyo de l'Ibarretxe!!!"

De la Vega 120908 CATr La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha aplaudit la sentència del Tribunal Constitucional contra la consulta popular proposada per Juan José Ibarretxe i ha assegurat que la unanimitat amb què s'han pronunciat els magistrats dóna la raó a l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, que va presentar un recurs contra el pla del lehendakari.

"La sentència, com no podia ser d'una altra manera, no ens ha sorprès, sempre hem pensat que l'aventura del senyor Ibarretxe anava contra les regles del joc i que no prosperaria", ha dit la vicepresidenta en la compareixença davant la premsa posterior al consell de ministres. No ha calgut que cap periodista li demanés la seva opinió sobre la resolució judicial: ella mateixa ha anunciat que volia comentar-la.

Segons De la Vega, els ciutadans bascos "no mereixen ni volen propostes de confrontació". "Volen autonomia, recursos per al seu desenvolupament, però també volen respecte a les lleis i a la Constitució, dues coses que són compatibles", ha afirmat. Què bonic!!!

La central nuclear d'Ascó afirma que la planta "ja està neta" de partícules radioactives, com no podia ser d'una altra manera.

Dins de la central, és una cosa. Fora, n'és una altra. Je, je!!! El portaveu de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), Eugeni Vives, molt coto, ha afirmat que la central nuclear d'Ascó I "ja està neta" de partícules radioactives, després d'haver dut a terme una anàlisi exhaustiva i treballs de neteja a la planta. Segons Vives, l'empresa ha revisat "pràcticament tota la central", només els falta un quartet que ningú hi vol entrar (el de les rates?) i ha expressat la voluntat del titular perquè "un succés d'aquest tipus no es repeteixi una altra vegada".

El comitè local d'informació d'Ascó s'ha reunit per informar de les actuacions fetes a la central després de la fuita de partícules radioactives, i l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal que treballa a la nuclear, ha explicat que el territori "recupera la confiança perduda" després del succés. La gent, de tant contenta, es posen a ballar la jota. Tots han oblidat els dies negres i agraeixen al senyor batlle, que treballa a la nuclear, que els cuidi tan bé i li desitgen llarga vida, a n'ell i a la central, que bons dinerets els dóna!!!