lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 d’octubre, 2007

Glasgow Rangers 0 - Barça 0

Puyal 231007 Amb la pilota ha començat el Barça la nit a Glasgow, i amb la pilota ha acabat, però ha marxat, això sí, sense marcar ni un gol. A Ibrox, el Rangers i la seva gent han celebrat l'empat com si es tractés d'un triomf espectacular, mentre que Rijkaard té motius per sentir-se tranquil. I al mateix temps inquiet. Tranquil perquè el Barça ha jugat millor, ha disparat més que el rival, tot i que li ha faltat remat, li han escamotejat un penal claríssim, és líder de grup i la classificació a vuitens sembla encarrilada. Inquiet perquè després d'arribar a les Illes presumint d'un atac de somni --Messi, Ronaldinho i Henry-- torna a casa sense haver pogut doblegar un limitadíssim Rangers.

Embolica que fa fort !!!

Foment investiga si Villar Mir boicoteja les obres del TGV El ministeri de Foment que encapçala Magdalena Alvarez ha ordenat als seus tècnics un informe sobre les deficiències amb què es troben les obres del tren d’alta velocitat i que estan causant el caos ferroviari a Catalunya. Segons han manifestat fonts properes a la ministra, “les obres deurien haver-se acabat el desembre passat. Ens van demanar un aplaçament i vam fixar una nova data pel mes de maig. En aquesta data, ens van demanar un segon aplaçament i vam acordar que les obres deurien estar acabades el 31 d’agost. Cap d’aquests terminis es van complir”.

Les mateixes fonts subratllen, però, què “de totes les empreses que han fet obres a les vies, aquesta és l’única que no va complir els terminis. Ara volem saber perquè i prendre les mesures pertinents”. Les obres que afecten el tràfic són portades per una UTE formada per OHL i Guinovart. Aquesta última és una filial de la primera i totes dues estan controlades per l’exministre Juan Miguel Villar Mir.

Es dóna la casualitat que Villar manté un contenciós amb el Govern central a causa de l’expropiació d’una mina de quars a Ourense. El grup de Villar Mir va maniobrar perquè el tren d’alta velocitat entre Ourense i Santiago de Compostel·la fixés el seu traçat pels terrenys de la mina. Llavors era president de la Xunta Manuel Fraga, amb qui Villar Mir havia coincidit en el Govern de Carlos Arias Navarro.

Un celler del Priorat, entre els 100 millors del món segons una publicació dels Estats Units.

Els cellers Capafons-Ossó, que fan vins de la denominació d'origen (D.O) Montsant i Priorat, s'han situat en la selecció dels 100 millors cellers del 2007 a escala mundial elaborada per la prestigiosa revista especialitzada Wines & Spirits, dels Estats Units. Capafons-Ossó, l'únic català de la llista, està dividit en dos cellers: Masia Esplanes, situat a la D.O. Montsant, i Mas de Masos, a la D.O. Priorat. És l'únic elaborador català de la llista.

El català guanya presència a les carreteres de la Catalunya Nord

Un nou pla de senyalització en català indica les entrades de les comarques històriques de la Catalunya Nord

El Consell General dels Pirineus Orientals ha inaugurat aquest dimarts a Montner (Rosselló), el nou pla de senyalització en català que preveu la instal·lació de 73 rètols a les carreteres principals per indicar les entrades a la Catalunya del nord i a les seves comarques.

L'acte s'ha fet al coll de la Batalla, un indret simbòlic ja que està justament situat a la cruïlla entre les comarques del Rosselló i de la Fenolleda, comarca aquesta última que pertany al domini lingüístic de l'occità.

Viquipèdia: Fenolleda

1907-2007: 100 anys de la riuada

Una gran avinguda del riu va sorprendre les Terres de l'Ebre ara fa 100 anys, durant els dies 21, 22 i 23 d'octubre de 1907. Els fets de la riuada van esgarrifar la societat de l'època i van marcar durant dècades la memòria col·lectiva dels ebrencs. Després d'uns dies d'intenses pluges, les primeres notícies de la importància de la riuada, per la crescuda i desbordament dels rius Segre i Cinca, van arribar a Tortosa a les cinc de la tarda del 21 d'octubre. L'alcaldia havia rebut un telegrama d'alarma des de Móra d'Ebre. A Miravet l'aigua va arribar fins al carrer de la Mare de Déu de Gràcia. Encara es conserven les plaques que indiquen el nivell de les aigües al carrer del riu, ajuntament i carrer major.

30 anys del "Ja sóc aquí!"

Josep Tarradellas, restablir legitimitats. Pere Portabella 231007 CATr El seu retorn com a president va servir per restaurar l'única institució republicana que va sobreviure al franquisme. L'arribada va ser aclamada als carrers de Barcelona per milers de ciutadans. Historiadors i polítics qüestionen el paper que va jugar des de l'exili.

Viquipèdia: Josep Tarradellas i Joan Josep Pla 081107 CATr

Josep Tarradellas dóna la medalla de la Generalitat a Pla. Quin iu-iu !!! No sabia res del passat franquiste del Pla ? Era un dels peatges que va haver de pagar ?

Llegiu "Els catalans il·lustres que van col·laborar amb Franco"

Viquipèdia: Josep Pla i Casadevall

Gore recolza reduir la velocitat a l'àrea de BCN, però prefereix millorar el transport públic

"Veig que hi ha bastants escèptics a Espanya" respecte al canvi climàtic, afirma el premi Nobel de la pau. Ho diu per Rajoy ? Al Gore 231007 CATr L'exvicepresident dels EUA i flamant premi Nobel de la pau, Al Gore, s'ha mostrat a favor de plans, com el de la Generalitat, de reduir el límit de velocitat a l'àrea metropolitana de Barcelona per reduir la contaminació, tot que és "més partidari" d'altres mesures, com la de redefinir el sistema de transport públic per evitar embussos.

L'autor del documental "Una veritat Incòmoda" ha afirmat a Barcelona que la limitació de la velocitat pot ajudar "una mica", però que no és la solució definitiva i a més, pot ser poc popular, motiu pel qual "a la llarga serà necessari un redisseny del trànsit en general", en favor del transport públic.

Viquipèdia: Al Gore

Carod rep un gran nombre de peticions per ser entrevistat a la televisió després de l'èxit a TVE

Josep-Lluís Carod-Rovira, ha rebut un gran nombre de peticions per ser entrevistat en cadenes de televisió d'àmbit estatal després del seu èxit d'audiència en el programa de TVE Tengo una pregunta para usted.

La nit de dimarts de la setmana passada, Carod va superar en audiència el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, i el coordinador d'IU, Gaspar Llamazares, en el programa de TVE que dirigeix Lorenzo Milá, i va arribar a tenir en el minut d'or un total de 5.291.000 espectadors, i una quota de pantalla del 32,7%. Va ser l'únic que es va acostar una mica als shares de José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy.

-No us asgarrifeu ! Ankara no l'han trukat de Gran Hermano ni de Mira quien baila.