lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 d’octubre, 2007

Embolica que fa fort !!!

Foment investiga si Villar Mir boicoteja les obres del TGV El ministeri de Foment que encapçala Magdalena Alvarez ha ordenat als seus tècnics un informe sobre les deficiències amb què es troben les obres del tren d’alta velocitat i que estan causant el caos ferroviari a Catalunya. Segons han manifestat fonts properes a la ministra, “les obres deurien haver-se acabat el desembre passat. Ens van demanar un aplaçament i vam fixar una nova data pel mes de maig. En aquesta data, ens van demanar un segon aplaçament i vam acordar que les obres deurien estar acabades el 31 d’agost. Cap d’aquests terminis es van complir”.

Les mateixes fonts subratllen, però, què “de totes les empreses que han fet obres a les vies, aquesta és l’única que no va complir els terminis. Ara volem saber perquè i prendre les mesures pertinents”. Les obres que afecten el tràfic són portades per una UTE formada per OHL i Guinovart. Aquesta última és una filial de la primera i totes dues estan controlades per l’exministre Juan Miguel Villar Mir.

Es dóna la casualitat que Villar manté un contenciós amb el Govern central a causa de l’expropiació d’una mina de quars a Ourense. El grup de Villar Mir va maniobrar perquè el tren d’alta velocitat entre Ourense i Santiago de Compostel·la fixés el seu traçat pels terrenys de la mina. Llavors era president de la Xunta Manuel Fraga, amb qui Villar Mir havia coincidit en el Govern de Carlos Arias Navarro.

Cap comentari: