lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de maig, 2010

Ridao retreu a Zapatero que no s'atreveixi a aprimar l'Estat

El portaveu d'Esquerra Republicana, Joan Ridao, ha acusat Zapatero de demostrar que "és fort amb els febles i feble amb els forts" i d'aplicar retallades socials, però sense atrevir-se a "aprimar l'Estat". Ridao ha advertit que Catalunya no podrà fer front a la retallada addicional del dèficit que inclou el nou pla.

En la seva intervenció, Ridao ha reconegut que "els sacrificis seran inevitables", però ha instat el govern espanyol a emprendre les reformes estructurals que històricament té pendents.

El portaveu republicà ha afirmat que els mercats castiguen l'Estat espanyol a causa de l'"immobilisme" del president del govern, però també per "l'obstruccionisme" i la falta de col·laboració del líder del PP, Mariano Rajoy, recordant que la reacció a la seva reunió de fa una setmana va ser l'enfonsament de les borses i la pujada dels interessos del deute, que es menjaran la pujada de l'IVA.

Esquerra ha reclamat a Zapatero l'aplicació d'un nou pla de lluita contra el frau fiscal, recordant que el 23% del PIB està concentrat en l'economia submergida, i també ha exigit "més mà dura" perquè els bancs facilitin crèdit i no tendir a la privatització de les caixes.

Pel que fa a la reducció de 1.200 milions d'euros en la despesa de les autonomies i els ajuntaments, Ridao ha advertit que Catalunya "no podrà pagar els plats trencats", i ha recordat que la Generalitat té la meitat de funcionaris que Andalusia o Madrid i pateix la forta "pressió" de la nova immigració.

Ridao ha retret que el govern de l'Estat mantingui 17 ministeris i tres vicepresidències quan, ha dit, suprimint-ne alguns podria estalviar fins a 5.500 milions. També ha reclamat conèixer els plans de l'executiu pel que fa a l'eix mediterrani.

Herrera acusa Zapatero de ser "insensible" per fer pagar els més dèbils

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha acusat aquest dimecres José Luis Rodríguez Zapatero de ser "insensible" vers "els més dèbils", que són els que acabaran pagant "l'ajustament dur" anunciat pel president del govern espanyol.

Segons Herrera, el president espanyol ha adquirit la "lògica dels mercats" i impulsa una retallada que "no és equitativa" perquè afecta treballadors, assalariats i pensionistes, però no estableix mesures de control als bancs, no grava les rendes altes ni imposa una fiscalitat més justa. "No toca els causants de la crisi ni suprimeix els xiringuitos financers, i això és absolutament insòlit en un govern que es reclama d'esquerres", ha afegit.

El portaveu d'ICV ha lamentat que "venim d'una època en què ens deien que feia falta reformar la lògica dels mercats, però els mercats han acabat reformant l'Estat, les polítiques i el govern espanyol".

Herrera ha retret a Zapatero els motius pels quals, en lloc de limitar els drets de dependents, funcionaris i pensionistes, no posa en marxa una fiscalitat "justa, progressiva i verda" o recupera l'impost de patrimoni.

El portaveu d'ICV ha acabat afirmant que Zapatero no pren les mesures necessàries "perquè potser posaria nerviosos els mercats o perquè no s'hi atreveix".

Montilla defensa aplicar la retallada de Zapatero, amb els socis en contra

El president José Montilla ha defensat aquesta tarda aplicar a Catalunya la retallada que ha anunciat el president José Luis Rodríguez Zapatero, amb els altres dos socis del tripartit obertament en contra. Montilla ha avalat les mesures anunciades tres hores abans pel conseller Antoni Castells, mentre ERC i ICV han aprofitat la sessió de control per marcar-hi distàncies. Ara per ara està clar que les mesures d'estalvi només compten amb el suport del PSC, i amb una hostilitat frontal dels ecosocialistes.

El Govern de David Cameron podria catapultar l'independentisme a Escòcia

L'imminent acord entre liberals i conservadors per governar al Regne Unit és una notícia excel·lent pels interessos dels independentistes escocesos i gal·lesos. Segons Stewart Hosie, diputat de l'Scottish National Party (SNP), si els tories acaben liderant el nou govern britànic el suport a la independència d'Escòcia augmentarà 'molt més ràpidament'. Des del partit d'Alex Salmond rememoren el mal record que van deixar a Escòcia els governs conservadors, i consideren que el nou Govern de David Cameron no tindrà legitimitat per manar-los, ja que els conservadors només han aconseguit un diputat al territori escocès.

Flix rep 500.000 euros de l'Estat per fer un centre especialitzat en tecnologia ambiental

L'Ajuntament de Flix vol convertir el procés d'extracció dels llots tòxics del pantà en una oportunitat per diversificar l'economia del municipi i una de les seues apostes és convertir el laboratori tecnològic que hi ha al centre d'empreses La Ribera en un centre especialitzat en tecnologia ambiental. Un centre que basaria la seua recerca en l'estudi de sòls contaminats i en la gestió ambiental. De moment, el projecte ha rebut una subvenció de 500.000 euros del Ministeri d'Indústria.