lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de febrer, 2008

No volem aquesta llei !!!

Els sindicats USTEC-STEs, ASPEPC·SPS, CCOO, ANPE, FETE-UGT i CSI-CSIF, en defensa de l’ensenyament públic i de qualitat convoquen: Rebutgem el contingut de la proposta de bases per una Llei d’Educació a Catalunya (LEC) i fem una crida al professorat i al conjunt de la ciutadania a mobilitzar-se per aconseguir la seva retirada.

1. La millora de l’educació pública no passa per una gestió jeràrquica i empresarial de les escoles ni per la lògica del mercat, sinó per un augment seriós de la inversió, que possibiliti abordar tota la problemàtica i les necessitats dels centres i de l’alumnat.

2. La Llei obre noves vies de privatització de l’educació. Promou formes de gestió privada al centres públics, que podrien passar directament a mans d’entitats vàries.

3. La Llei aposta per una desregulació de les condicions laborals del professorat. A través d’aquesta Llei, l’Administració pretén eludir la seva responsabilitat en la marxa de l’ensenyament públic, tot traspassant-la als propis centres.

Austràlia es disculpa pel "maltractament històric" sotmès als aborígens en el passat

Austràlia ha demanat finalment avui disculpes pel "maltractament històric" al que ha sotmès els aborígens en el passat en un acte celebrat al Parlament. Els líders indígenes s'han compromès a col·laborar per posar fi a "generacions marcades pel dolor".

El primer ministre australià, Kevin Rudd, ha afirmat després de reunir-se amb els aborígens al Parlament que les antigues pràctiques mitjançant les quals els nens aborígens, coneguts com la generació robada eren allunyats de les seves famílies per portar-los a altres llars és una "taca en l'ànima de la nació".

"Avui el Parlament s'ha reunit per arreglar un gran equívoc", ha afirmat Rudd, que ha volgut demanar disculpes per les lleis i polítiques d'anteriors governs i parlaments que "han generat un profund dolor, sofriment i pèrdues en els nostres conciutadans australians". Aproximadament cent membres de la generació robada han estat presents a la sessió per escoltar les disculpes del primer ministre, mentre milers de persones romanien a les portes per veure l'acte des d'unes pantalles de televisió gegants.

Austràlia té uns 460.000 indígenes aborígens que constitueixen el 2% dels 21 milions de la població, tot i que segueixen sent un dels grups més desafavorits amb uns índexs de mortalitat infantil, desocupació, abús de drogues i violència domèstica superiors als de la resta de població. El periódico: Austràlia demana avui perdó a la comunitat aborigen per haver separat 55.000 nens de la seva família

La PDE no s'empassa que CiU renunciï ara al transvasament d'aigua de l'Ebre

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) no s'acaba de creure que CiU haja renunciat a pactar, després de les eleccions estatals, amb qualsevol partit que vulga recuperar el transvasament. La intenció de la PDE és no interferir en la campanya electoral, i el portaveu, Manolo Tomàs, va advertir que el moviment social «no es casarà amb cap partit ni amb cap govern». Però va assenyalar que ningú s'atrevirà a plantejar obertament un transvasament com el que volien tirar endavant el PP i CiU. Segons Tomàs, tots els partits tenen interessos i voldran amagar els transvasaments amb «transferències» dels drets d'ús dels canals de regadiu.

VilaWeb/El Punt: La PDE desconfia del fet que CiU hagi renunciat al transvasament de l'Ebre

Els professors faran vaga aquest dijous contra la futura llei d'educació de Catalunya

Els principals sindicats d'educació asseguren que la manifestació unitària de demà contra aquesta normativa en diferents ciutats catalanes serà "molt massiva".

La portaveu del sindicat majoritari al sector, USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha vaticinat en unes declaracions que el seguiment de la vaga superarà el 85% a primària i que pot arribar al 100%, mentre que a secundària rondarà entre el 60% i el 70%.

Cañadell confia que la manifestació, a la qual està cridada tota la comunitat educativa no universitària, serà "molt massiva", ja que tindran també el suport dels sindicats d'estudiants. "Als instituts on els professors no facin vaga, la faran els alumnes, que aniran a la manifestació", ha assegurat.

Les manifestacions unitàries se celebraran simultàniament a les 12 hores a les quatre províncies catalanes. A Barcelona tindrà lloc a la plaça Universitat; a Lleida, als serveis territorials d'Educació (carrer Pica d'Estats); a Girona, a la seu de Governació (Jaume I) i, a Tarragona, hi haurà dues manifestacions, una a la ciutat, a la plaça Imperial Tarraco, i una altra, a Tortosa, davant dels serveis territorials d'Educació.

El conseller d'Educació, eMaragall, no baixa del burro i ha advertit en declaracions a TV3 que els sindicats no poden plantejar les seves demandes "com una amenaça" i els ha recordat que "les lleis no es negocien amb ningú sinó que les aprova el Parlament" i els avisa que no els necessita per tirar endavant la llei. Com Joan Palom, jo me lo guiss, jo me lo comm.

Mor el cantant i guitarrista de jazz Henri Salvador

El cantant francès Henri Salvador ha mort als 90 anys, segons ha informat avui la seva casa discogràfica.

Aquest intèrpret i guitarrista de jazz, nascut a la Guaiana Francesa, que ha tingut una carrera artística extraordinàriament llarga, ha captivat amb les seves cançons populars a França i arreu del món.

Salvador, que va patir una ruptura d'aneurisma a la seva casa de París, es va inspirar en els grans artistes negres dels Estats Units, va introduir el rock'n'roll a França amb l'escriptor Boris Vian i deixa centenars de cançons, inclosos èxits com Zorro est arrivé, Le lion est mort ce soir i Juanita Banana.